SEGRE

Ipcena demana al departament de Territori que rebutgi Tracjusa

Porten l’oposició a la planta de Tracjusa de Juneda al Parlament

Porten l’oposició a la planta de Tracjusa de Juneda al Parlament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants de l’entitat ecologista Ipcena han demanat aquest dilluns al departament de Territori de la Generalitat que freni el projecte d’incineradora de residus Tracjusa, a Juneda. Aquesta és una de les accions que els ecologistes han organitzat en motiu de la celebració del Dia internacional del medi ambient.

Els ecologistes també s’han concentrat a la plaça Sant Joan de Lleida amb dues pancartes en contra de la construcció d’abocadors i incineradores, perquè diuen que van en contra del que marca la Comissió Europea. Segons la normativa, s’ha d’assolir un 50% de reciclatge de residus abans del 2020 i per aconseguir-ho insten a anular de les polítiques actuals la construcció de noves plantes com la de Juneda.

Segons Joan Vàzquez, portaveu i secretari general d’Ipcena, plantes com la de Tracjusa a Juneda generen gasos d’efecte hivernacle i no ajuden a complir la nova llei contra el canvi climàtic que preparar el govern català.

La Plataforma “Aturem la incineradora a Juneda” també ha estat present als actes organitzats per Ipcena i ha subratllat la importància d’aturar el projecte de la crema de residus perquè, diuen, obrirà portes a altres negocis similars i "convertiran Lleida en un crematori".

tracking