SEGRE

MEDI AMBIENT

Els contraris a Tracjusa insisteixen a no autoritzar-la i apel·len a la Unió Europea

Porten l’oposició a la planta de Tracjusa de Juneda al Parlament

Porten l’oposició a la planta de Tracjusa de Juneda al Parlament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma contrària a tractar residus urbans a la planta de purins de Tracjusa, a Juneda, es va manifestar aquest dilluns a Lleida amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient per insistir que la Generalitat no ha d’autoritzar el projecte.

Aquest col·lectiu, encapçalat per l’associació ecologista Ipcena, va apel·lar a un document de la Comissió Europea amb data de 2016, segons el qual l’Estat espanyol ha de restringir nous abocadors i instal·lacions d’“incineració” de residus, si aspira a complir els objectius comunitaris de reciclatge l’any 2020.

Val a recordar que la plataforma considera que el projecte de Tracjusa és una incineradora, una cosa que han rebutjat tant els seus promotors com l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

El portaveu de l’associació ecologista Ipcena, Joan Vàzquez, va afirmar durant la manifestació que “la incineradora de Juneda és un obstacle per assolir els objectius” de la Unió Europea pel que fa a matèria mediambiental.

Per la seua banda, Josep Amigó, de la plataforma, va afirmar que autoritzar el projecte de Tracjusa pot suposar un “efecte crida” per instal·lar altres plantes similars. “Els lleidatans han de mobilitzar-se, si volen evitar que Lleida acabi convertida en un crematori”, va advertir.

tracking