SEGRE

CAMPANYA

Els incendis agrícoles causats per la sega cauen un 30% en cinc anys

Interior inverteix 16 milions en la campanya i Agricultura, 15 en la prevenció

Reunió ahir dels Agents Rurals davant la campanya de la sega.

Reunió ahir dels Agents Rurals davant la campanya de la sega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’inspector en cap dels Agents Rurals, Josep Antoni Mur, va assegurar aquest dimecres que “els incendis agrícoles ocasionats per la sega del cereal s’han reduït un 30% en els últims cinc anys”. Ho va dir després de la reunió que va tenir lloc a Tàrrega per preparar la campanya de prevenció d’incendis durant la collita del cereal, a la qual van assistir més d’una vintena de responsables del cos de les comarques de la Noguera, l’Urgell, la Segarra, el Solsonès, la Conca de Barberà, l’Anoia i el Bages.

Mur va explicar que aquest any els Agents Rurals han incorporat als seus vehicles uns mitjans de resposta immediata, concretament, un extintor amb base d’aigua i un matafocs, perquè “en moltes ocasions som els primers a arribar i així podrem oferir una millor capacitat de resposta”. Mur també va demanar als agricultors que es descarreguin l’aplicació per a mòbil My112, ja que, quan truquin al 112, els serveis d’emergències rebran la seua geolocalització i serà més fàcil arribar al lloc de l’incendi.

Mur va explicar que a la campanya de prevenció d’incendis durant la collita del cereal, que comença el 15 de juny i acaba el 31 d’agost, en aquestes set comarques mantindran de forma permanent un helicòpter de vigilància, catorze efectius terrestres i diversos camions de primera intervenció. Va remarcar la importància de llaurar el perímetre dels camps ja collits, sobretot aquells que es troben a prop d’edificacions i àrees forestals.

La reunió dels Agents Rurals va coincidir amb l’exposició, al Parlament, de les claus de la campanya de prevenció d’incendis (vegeu el desglossament), en la qual es va anunciar la convocatòria de noves places tant de bombers com de rurals.

Més de 3 milions per als parcs de Seròs, Balaguer i Solsona El conseller d’Interior, Jordi Jané, va relatar aquest dimecres que, entre els 28 milions que inverteixen del pla estratègic dels Bombers, s’inclouen 3.345.925 euros per als parcs de Seròs (887.150 €), Solsona (1.661.466 €) i Balaguer (797.308 €). Agricultura invertirà 15 milions en la campanya de prevenció d’incendis i Interior, més de 16. Jané va anunciar la convocatòria de 300 places més de bombers funcionaris i voluntaris, que s’afegiran als 503 actualment en formació.

tracking