SEGRE

MEDI AMBIENT CURSOS FLUVIALS

L’ACA inspecciona el Sió al demanar Agramunt actuacions en el curs

La vegetació l’envaeix i seria un problema davant de noves rovinades || L’alcalde sol·licita més coordinació entre la CHE i l’ACA per abordar intervencions

L’estat actual del curs del riu Sió al seu pas per la població d’Agramunt.

L’estat actual del curs del riu Sió al seu pas per la població d’Agramunt.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigüa (ACA) a la demarcació de Lleida portaran a terme pròximament una inspecció al riu Sió a la zona d’Agramunt, a l’Urgell, per determinar quin és l’estat del curs, segons van indicar ahir fonts de l’organisme. Faran una anàlisi de la zona i un balanç final sobre les mesures a prendre, van indicar. S’ha omplert d’herba i vegetació en el tram urbà que, pràcticament, l’han envaït. L’ajuntament ha sol·licitat ajuts per netejar-lo, però des de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) asseguren que no disposen de pressupost assignat per portar a terme l’esmentada intervenció.

Per la seua part, l’ACA ha tret una línia de subvencions que “només afecta els rius de les conques internes de Catalunya”, que inclou la redacció d’estudis d’inundabilitat, inversions i neteja de cursos per a actuacions de més envergadura, com ara l’obertura de vies per alleujar aigua en ponts i infraestructures, o bé l’ampliació i l’aprofundiment de cursos, que són les veritables mesures que eviten inundacions, va explicar l’alcalde, Bernat Solé. En aquest sentit, va lamentar que rius com l’Ondara, el Sió o el Corb no estiguin dins d’aquests ajuts, perquè s’integren a la conca de l’Ebre, i és per aquesta raó que sol·licita una major coordinació entre administracions.

Solé va incidir que l’estat del Sió és similar en tot el trajecte des de la capçalera del curs fluvial i que els alcaldes afectats ja han demanat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que actuï en diverses ocasions. “No es tracta només de netejar herbes, sinó també de retirar els veritables obstacles que frenen l’aigua quan hi ha avingudes.” Va remarcar que a Agramunt s’han fet diverses actuacions al riu, tot i que encara en queden algunes d’importants pendents, com ara intervenir al pont de la carretera cap a Balaguer.

L’alcalde d’Agramunt va expressar la seua satisfacció per la pròxima revisió de l’ACA i va indicar que espera que les possibles intervencions no quedin en una esbrossada de matolls del curs. L’avinguda del Sió (rovinada) va provocar quatre morts a primers de novembre del 2015 i les fortes pluges van tornar a desbordar-lo un any després.

tracking