SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Renoven el terra del temple de Montgarri, danyat per la humitat

El Conselh i el bisbat, per frenar la degradació del temple

La cambra de ventilació que s’ha col·locat a terra.

La cambra de ventilació que s’ha col·locat a terra.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Conselh d’Aran porta a terme les obres de reconstrucció del terra del santuari medieval de Nostra Senyora de Montgarri, a Naut Aran, molt degradat a causa de la humitat. Per eliminar-la, s’hi ha col·locat una cambra de ventilació sobre la qual s’instal·larà paviment de pedra, a la zona central, i de fusta, a la dels bancs, segons va explicar el síndic, Carlos Barrera. A més, s’ha instal·lat un sistema de drenatge en el perímetre exterior i un altre de sanitari a fi d’evitar més danys. Aquesta actuació externa la finança el Conselh, mentre que la remodelació interior és a càrrec del bisbat d’Urgell, va indicar Barrera.

D’altra banda, també s’eliminarà l’escala actual d’accés al cor per alliberar la porta romànica d’entrada a la façana nord, i es preveu construir un primer tram de l’escala d’accés al campanar substituint la de fusta per una de ferro. També es resituarà la pica baptismal i se suprimiran barreres arquitectòniques.

Tancat al culte, només obre per a la romeria de cada estiu i visites puntuals de turistes

El santuari de Montgarri està tancat al culte i només s’obre durant la romeria que aplega centenars de persones al juliol i per a visites turístiques, puntualment. Està ubicat en un dels passos naturals d’entrada a la Val d’Aran.

tracking