SEGRE

FAUNA

Avancen batudes de senglars abans de la sembra per reduir els danys

Agricultura les autoritza durant els mesos d’estiu per internet davant de les queixes de pagesos per les destrosses en cultius || Mesures a Almenar al costat del riu

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar de caçadors van participar aquest diumenge en una batuda contra els senglars a la zona d’Almenar i Algerri. Es tracta d’una mesura excepcional autoritzada pel departament d’Agricultura fora dels terminis de caça i sol·licitada pels pagesos davant de la proliferació de danys i destrosses que causen els animals als camps entre la recol·lecció i la sembra del cereal i, especialment, a les zones pròximes al riu.

El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va explicar que la batuda d’aquest diumenge s’emmarca en l’acord al qual van arribar Agricultura, l’ajuntament d’Almenar, els caçadors i els pagesos per millorar el pla cinegètic i donar més efectivitat a la reducció de la superpoblació de senglars i també de conills. De fet, la plaga de conills i senglars és un problema que afecta molts municipis del pla des de fa diversos anys.

La cacera d’aquest diumenge es va iniciar a primera hora del matí i van aconseguir caçar una dotzena de senglars, la meitat dels quals eren femelles embarassades. Abans d’iniciar la batuda, van haver de senyalitzar la zona i informar de l’activitat, a més de prohibir el pas a qualsevol persona aliena al grup de caçadors, així com als pescadors. De fet, aquest tipus de batudes al costat del riu no són compatibles amb la pesca.

Llorenç Ricou va explicar que des de l’any passat aquest tipus d’autoritzacions es poden fer per internet i ha de ser el titular del vedat el que manifesti la necessitat de portar a terme la cacera pels danys als sembrats. Agricultura va confirmar que han augmentat les peticions per caçar l’últim any.

Desembre de 2016, Agricultura alerta els conductors d’estampides de senglars a causa de la sega del panís

La batuda es va iniciar a Almenar, on van haver de senyalitzar la zona pròxima al riu.

La batuda es va iniciar a Almenar, on van haver de senyalitzar la zona pròxima al riu.LLEONARD DELSHAMS

La batuda es va iniciar a Almenar, on van haver de senyalitzar la zona pròxima al riu.

La batuda es va iniciar a Almenar, on van haver de senyalitzar la zona pròxima al riu.LLEONARD DELSHAMS

tracking