SEGRE

MEDI AMBIENT

Tàrrega incrementa les illes verdes de contenidors per reciclar fins al 50%

Ara no arriba al 34%, en part a l’haver-hi contenidors aïllats per a fracció resta

Una illa de contenidors per a totes les fraccions.

Una illa de contenidors per a totes les fraccions.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tàrrega redistribuirà la ubicació dels contenidors d’escombraries a fi d’aconseguir reciclar el 50% dels residus, segons va explicar el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, que va recordar que ara l’índex de reciclatge de la ciutat se situa en el 33,70% per sota de la mitjana catalana, que es col·loca en el 38,93%. Aquesta iniciativa consisteix a habilitar, en una primera fase, una quinzena d’illes verdes a partir del 15 de juny a la zona del centre històric i part del centre urbà.

En aquests punts, s’agruparan contenidors de fracció resta, juntament amb els corresponents a les fraccions de paper i cartró, vidre, envasos i orgànica. Algunes de les illes verdes ja existeixen en l’actualitat i es procedirà a estendre aquest model. Així, s’incorporaran a la via pública més contenidors per a la recollida selectiva completant noves illes verdes, com és el cas del carrer Hospital, carrer Capellans, carrer Torras i Bages i plaça Urgell. La proximitat al nombre més elevat de veïns ha determinat l’emplaçament de les illes verdes, cada una de les quals té deu metres lineals de longitud.

Mitjançant aquesta reorganització, es vol facilitar als usuaris la disponibilitat a prop de casa tant de contenidors de la fracció resta com de recollida selectiva de les altres matèries residuals.

La mesura arriba després que l’ajuntament i Urgell Net, consorci comarcal que s’encarrega de recollir els residus, detectessin que nombrosos veïns no separen els residus, per la qual cosa dipositen fraccions de reciclatge dins dels contenidors de rebuig. Una de les causes d’aquest fet s’atribueix a la presència de contenidors aïllats pels carrers de la ciutat únicament per a la fracció resta.

Campanya informativa per incentivar la separació Juntament amb la campanya per promoure el reciclatge a través de les noves illes de contenidors, i amb el suport del consell comarcal i Urgell Net, la comarca ha iniciat una campanya informativa mitjançant la distribució de díptics als domicilis del centre històric i la zona del centre. La situació de les illes verdes també es pot consultar al web www.tarrega.cat. “Si la iniciativa té èxit, estendrem el model d’illes verdes a tot el nucli urbà, a tots els barris de la ciutat”, va apuntar el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló. De fet, també s’ha instal·lat una nova illa verda de contenidors a l’avinguda de Tarragona, a la perifèria del centre urbà, com a prova pilot.

tracking