SEGRE

ALIANCES

El PDeCAT trenca a Tàrrega amb el PSC pel procés independentista

Addueix a més diferències de gestió amb els socialistes i governarà en minoria

Els vuit edils de PDeCAT i Demòcrates van anunciar ahir la ruptura.

Els vuit edils de PDeCAT i Demòcrates van anunciar ahir la ruptura.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de PDeCAT i Demòcrates va trencar aquest dilluns a la tarda la’aliança amb el PSC a Tàrrega, la qual cosa deixa el govern que encapçala Rosa Maria Perelló (PDeCAT) en minoria amb vuit dels disset edils del consistori. L’anunci d’aquesta ruptura va sorprendre els dos edils socialistes, que passen a l’oposició amb els grups d’ERC, la CUP i Comú de Tàrrega, mentre que les seues àrees de govern fins ara (Acció Social i Esports) queden en mans de l’alcaldessa. Perelló va argumentar que la fi del pacte és a causa del “moment històric que travessa el procés” independentista a Catalunya i també per diferències sobre la gestió del consistori.

“El nostre grup està compromès amb el procés i volem que l’ajuntament sigui part activa del referèndum d’autodeterminació el pròxim 1 d’octubre”, va afirmar l’alcaldessa, que va subratllar que la decisió de trencar amb el PSC és estrictament municipal i no respon a les directrius de la formació.

Així mateix, Perelló va apuntar a “diferències de criteris en la gestió política de les àrees atribuïdes al PSC” que van derivar, segons l’alcaldessa, en una “falta de confiança que va trencar la cohesió i unitat de l’equip de govern”. Va qualificar de “molt dura, dolorosa i no desitjable” la decisió de trencar l’aliança de govern, ja que “quan un pren un compromís ho fa per complir-lo”.

No obstant, va afirmar que “hem arribat a un punt en què creiem que hem de seguir un altre camí”. L’alcaldessa no va descartar futurs pactes per aconseguir una majoria estable i es va mostrar disposada a dialogar amb l’oposició per arribar a acords puntuals.

Per la seua banda, el portaveu socialista, Silveri Caro, va expressar la seua sorpresa al veure el seu grup expulsat del govern, encara que va valorar que “hem pogut veure que era una decisió presa des de feia temps”. “El pacte d’estabilitat municipal s’ha trencat de forma unilateral i creiem que Tàrrega perd, perquè quan el PSC pacta el manté amb totes les seues conseqüències”, va dir.

Caro va qualificar la decisió de “totalment estratègica, emmarcada en la supervivència política” i va defensar la tasca del grup socialista: “Hem treballat tan bé com hem sabut, tenim la sensació que ho hem fet bé, i potser això pot haver provocat certs recels.”

tracking