SEGRE

PROJECTES

L'ACA licitarà les obres de la portada de Rialb en 17 mesos

El novembre del 2018, i les obres duraran 18 mesos || El projecte s’acabarà el 2020

El director de l’ACA, Jordi Agustí, va presidir la reunió d’ahir amb representants del territori.

El director de l’ACA, Jordi Agustí, va presidir la reunió d’ahir amb representants del territori.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern de la Generalitat preveu acabar les obres de la portada d’aigua de Rialb a la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia a mitjans del 2020. Així ho va anunciar aquest dilluns el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, després de reunir-se amb alguns alcaldes i presidents de consells comarcals a la seu del consell de la Segarra, a Cervera, per activar l’organigrama i el funcionament del consorci que ha de seguir el desenvolupament de les obres.

Agustí va explicar que abans d’acabar l’estiu es preveu poder tenir el projecte definitiu acabat, amb alguns petits retocs que han sol·licitat alguns alcaldes, i la licitació de les obres es durà a terme el novembre del 2018 amb un termini total d’execució d’un any i mig. Segons Agustí, “durant aquest temps, alguns municipis ja podran beneficiar-se de l’aigua”.

Ajuntaments i consells inicien la constitució de la junta promotora del projecte, que el controlarà

Durant la reunió d’aquest dilluns es va constituir la junta promotora que supervisarà l’execució del projecte i que estarà formada pels presidents dels consells comarcals de la Segarra i la Conca de Barberà, Xavier Casoliva i Francesc Benet, i els alcaldes de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; Verdú, Josep Mas; Montmaneu i Pujalt (tots dos a l’Anoia) així com representants de l’ACA, aquests sense vot, i la resta amb un tant per cent segons el seu cabal.

També es van crear dos comissions de treball, una de seguiment del projecte i l’altra per tractar sobre els estatuts (en la qual es treballarà la proposta que va presentar el consell de la Segarra). El director de l’ACA va avançar que la comissió d’estatuts es reunirà d’aquí a un parell de setmanes i la de seguiment del projecte no ho farà fins passat l’estiu, quan el projecte definitiu estigui acabat. Pel que fa a la junta promotora, tornarà a reunir-se al setembre. Agustí va valorar molt positivament la reunió d’aquest dilluns ja que “tots els punts s’han aprovat per unanimitat”.

Les claus

  • 32 municipis. El projecte beneficiarà uns 40.000 veïns de 32 municipis de la Segarra, l’Urgell, l’Anoia i la Conca de Barberà.
  • 21,1 milions d’euros. A falta del projecte definitiu, les obres costaran 21,1 milions d’euros: 10 a càrrec de l’ACA ; 6 a càrrec dels consistoris, i 5 entre les tres diputacions (2 per part de la de Lleida).
  • Terminis. Abans de l’estiu l’Agència Catalana de l’Aigua tindrà acabat el projecte definitiu, que ara retoca amb propostes dels edils. El novembre del 2018 es licitarà l’obra i durarà 18 mesos, per la qual cosa finalitzarà el 2020. 
tracking