SEGRE

HABITATGE

Una família de Mollerussa, obligada a pagar 1.000 € per desallotjar uns okupes de casa

Veïns de la capital del Pla alerten a les xarxes davant d’una proliferació d’aquests casos || L’alcalde anuncia la creació d’un protocol per actuar de forma ràpida en aquest tipus de situacions

Una família de Mollerussa, obligada a pagar 1.000 € per desallotjar uns okupes de casa

Una família de Mollerussa, obligada a pagar 1.000 € per desallotjar uns okupes de casa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una família de Mollerussa s’ha vist obligada a pagar mil euros perquè un grup de persones abandonessin un habitatge de la seua propietat, ubicada al centre, que havien ocupat il·legalment. Els fets van tenir lloc fa uns quinze dies, quan els veïns van alertar la família que l’habitatge era okupat per diverses persones. En aquells moments, la vivenda no estava habitada, malgrat que ho està freqüentment i els seus propietaris hi tenen moltes pertinences.

A pesar que es va alertar els cossos de seguretat, l’habitatge ja estava okupat. “Vam veure que van començar a tirar les nostres coses per la finestra i al final ens vam veure obligats a pagar perquè l’abandonessin”, va remarcar aquest dilluns una afectada, que va apuntar que els demanaven inicialment 2.000 euros. Va destacar en aquest sentit que “fa la sensació que el que realment volen és treure diners als propietaris”.

Aquest dilluns les xarxes socials alertaven d’aquest incident i demanaven precaució en aquests casos. Davant d’aquesta situació, així com la que pateix el grup d’habitatges del Trenquet, l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell va anunciar aquest dilluns que ha iniciat l’elaboració d’un protocol per actuar en els casos d’okupacions d’habitatges a la capital (vegeu el desglossament). Aquest projecte servirà perquè des d’una futura Taula de Mediació Municipal s’actuï de forma ràpida i efectiva.

Els afectats per okupacions denuncien indefensió ja que els cossos de seguretat no poden actuar en aquests casos i passades 48 hores des de l’inici de l’okupació han de posar en marxa un procés judicial per recuperar l’habitatge. Això suposa un cost. aquest dilluns es va donar a conèixer el cas d’una veïna de Calella que conviu amb els okupes i s’enfronta a una multa acusada d’una agressió.

altres casos a la capital del pla

Habitatges de la urbanització del Trenquet, 5 anys amb okupes. La urbanització del Trenquet de Mollerussa ja fa aproximadament cinc anys que té més d’una desena dels pisos okupats. Els propietaris han denunciat en reiterades ocasions aquesta situació, una polèmica que ha portat denúncies, agressions i amenaces. Alguns dels habitatges okupats prenen serveis com la llum o l’aigua dels espais comunitaris, de manera que els veïns han arribat a pagar factures de fins uns 1.500 euros.

Solsona diu que ha complert el 56% de propostes de mandat L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va anunciar aquest dilluns, en una roda de premsa de balanç de l’equador del mandat, la creació del protocol en casos d’okupacions. Quant al balanç va assegurar que el consistori ha portat a terme un 56% de les 95 propostes del programa electoral, un 28% s’està duent a terme i un 16 per cent queda per desenvolupar. Solsona va remarcar que entre les accions pendents en la majoria dels casos hi ha implicades altres administracions com és el cas de la futura Àrea Bàsica Policial (el projecte de la qual l’està redactant la Generalitat), l’obertura d’una oficina del SOC o incrementar les freqüències de trens en la línia Lleida-Manresa. Solsona va assegurar que entre els projectes en els quals ja es treballa hi ha la creació d’una Oficina d’Atenció al Ciutadà o la millora del centre urbà, una inversió que arribarà als tres milions d’euros i que va incloure una consulta popular.

tracking