SEGRE

HABITATGE

Més de vint denúncies per okupació d'immobles aquest any a Lleida

Entre els mesos de gener i abril, totes s’han fet en municipis del Pla

El bloc d’habitatges del Trenquet de Mollerussa compta amb una desena de pisos okupats.

El bloc d’habitatges del Trenquet de Mollerussa compta amb una desena de pisos okupats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han rebut entre els mesos de gener i abril d’aquest any un total de 22 denúncies per okupació d’immobles, que es concentren a les comarques del pla de Lleida, al Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell, la Noguera, l’Urgell i la Segarra.

Al març va ser quan es van registrar més denúncies d’aquest tipus, una dotzena. L’últim cas d’okupació va ser denunciat per una família de Mollerussa, que s’ha vist forçada a pagar 1.000 euros perquè uns okupes abandonessin un habitatge de la seua propietat situat al centre. Els grups polítics de la localitat volen estudiar mesures per prevenir fets com aquest. 

Els Mossos han rebut entre gener i abril 22 denúncies per okupació al Pla de Lleida

Un altre cas és el que va succeir a Tàrrega, on el BBVA va denunciar uns propietaris que es van convertir en okupes després de pactar una permuta del seu terreny amb un constructor, acord que no es va aplicar perquè l’empresa va fer fallida i l’edifici va passar a mans de l’entitat. El jutjat va donar la raó al banc i la família ha d’abandonar els pisos i pagar les despeses judicials.

A les Borges, en un bloc de pisos del carrer Santiago Rusiñol on conviuen famílies amb lloguer social i okupes, un grup d’aquests últims s’ha interessat a firmar un lloguer social amb el propietari, La Caixa.

ERC demana a Mollerussa una reunió urgent amb Interior ERC de Mollerussa ha demanat a l’ajuntament una reunió urgent amb la conselleria de l’Interior per buscar solucions a les okupacions “exprés”, segons va destacar aquest dimarts el seu portaveu, Engelbert Montalà, que també va apostar per gravar amb un impost més elevat els bancs que tinguin pisos buits o obligar-los a mantenir-hi la seguretat. Per la seua part, l’alcalde, Marc Solsona, va destacar que s’actua per resoldre aquesta situació encara que “el món local té poques eines”.

tracking