SEGRE

MEMÒRIA 2015

Mollerussa recicla un 5,3 per cent més i duplica les xifres de l'orgànica

Cada veí del municipi genera una mitjana d’1,15 quilos d’escombraries al dia

Un camió, fent la recollida d’un contenidor d’escombraries.

Un camió, fent la recollida d’un contenidor d’escombraries.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ciutadania de Mollerussa va reciclar un total de 2.313 tones d’escombraries l’any passat, un 5,3% més que el 2015. D’aquesta manera, l’índex de recollida selectiva a la ciutat se situa en 37,7%, prop de la mitjana catalana, que és del 38,9%. L’alcalde, Marc Solsona, va destacar que el nou sistema de contenidors instal·lat el juny del 2015 ha contribuït a millorar les dades a la ciutat, ja que el 2014 l’esmentat percentatge se situava en el 29%.

La fracció de l’orgànica és la que registra un increment més important i ha passat del 4,8% del 2014 al 8,3% de l’any passat. També pugen les tones d’envasos reciclats en un 17% i les de vidre, un 12%. La part negativa es troba en el descens de la recollida de paper i cartró en un 5,6%.

L’agost és el mes en què els veïns separen i reciclen més, seguit del gener i el desembre

El total de tones de residus que genera la ciutat és de 6.136, un 1,88% més que l’any anterior i que el consell comarcal del Pla d’Urgell, entitat gestora del servei a la capital, atribueix a la recuperació econòmica. En concret, cada habitant genera una mitjana d’1,15 quilos diaris d’escombraries i és la ràtio més alta dels últims dos anys, malgrat que és més baixa que la catalana de l’any 2015, que va ser d’1,35 quilos. La fracció de rebuig suposa un 62% dels residus, amb un total de 3.822 tones.

Una altra de les dades que posen de manifest la memòria del servei és la qualitat de la recollida selectiva. En aquest apartat, destaca que la mitjana d’impropis en la fracció orgànica és del 8,2%, un percentatge que ha millorat respecte als dos anys anteriors, quan era del 10,7%.

També ha disminuït lleugerament la mitjana d’impropis en la fracció d’envasos lleugers, que se situa en 24,2% (el 2015 era del 25%) i que bàsicament correspon a plàstic no envàs, vidre i orgànica. Una dada curiosa en aquest punt és el fet que l’agost és el mes en què es recull més tones de selectiva, seguit del gener i el desembre.

La memòria també dóna dades sobre altres recollides com la de cartró comercial porta a porta, que s’ha reduït en un 13% i ha recollit 59 tones; la de piles en contenidors especials, que ha pujat gairebé un 2% amb gairebé una tona, o la de roba usada, que ha registrat un augment del 3,7% al recollir-ne 35 tones a través de catorze contenidors.

tracking