SEGRE

EQUIPAMENTS

Adjudicades les obres de l'hospital veterinari, que s'inicien en un mes

Aniran a càrrec de l’empresa Benito Arnó per 2,49 milions i duraran un any || La Diputació també comprarà l’equipament necessari per 1,2 milions

El president de la Diputació, Joan Reñé, al centre, repassa plànols del projecte amb tècnics.

El president de la Diputació, Joan Reñé, al centre, repassa plànols del projecte amb tècnics.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació de Lleida va anunciar aquest dimecres que iniciarà les obres de la nova unitat quirúrgica docent per als estudis de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la Universitat de Lleida en el termini d’un mes. La corporació acaba d’adjudicar els treballs a l’empresa Benito Arnó, per un import de 2.487.723 euros, incloent l’IVA.

La seua oferta va ser considerada la més avantatjosa, tant tècnicament com econòmicament, de les cinc presentades (una va ser exclosa per baixa temerària). Inclou també millores per un import de 268.847 euros. El termini d’execució de les obres és d’un any.

Aquest edifici serà el nucli del campus universitari de Torrelameu i s’ubicarà al costat de la seu del centre d’investigació del porcí, que ja està en marxa. Comptarà amb una superfície de 1.687 metres quadrats distribuïts en dos aules, amb capacitat per a seixanta alumnes cadascuna, una sala de consulta per a animals petits o domèstics, una altra per a animals de producció, dos quiròfans, àrea de diagnòstic (amb TAC, radiografies, ecografies i ressonàncies magnètiques), zona d’hospitalització i ingrés, així com cafeteria.

La Diputació té previst adjudicar aquest estiu l’equipament del nou hospital, per un import d’1,2 milions. Les dos inversions complementen la que ja ha portat a terme la corporació provincial al campus d’Agrònoms, on ja ha acabat la construcció de l’aulari i la sala de necròpsies en un edifici de nova planta.

L’edifici també inclou laboratoris i despatxos per a professors i ha costat 2.381.507 euros. En total, la Diputació finança amb 6,2 milions d’euros la totalitat de la inversió necessària en equipaments perquè la Universitat de Lleida pugui desenvolupar aquests estudis, llargament reclamats per la societat lleidatana.

La mateixa universitat també va acordar recentment invertir 250.000 euros en la compra d’un quiròfan mòbil, necessari per als estudis de Veterinària.

tracking