SEGRE

Alfarràs registra la temperatura més alta de l'onada de calor a Catalunya

Protecció Civil mantindrà l’alerta fins dissabte

Una dona amb un para-sol a Lleida.

Alfarràs registra la temperatura més alta de l'onada de calor a CatalunyaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta per onada de calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que preveu que l’episodi de temperatures extremes s’allargui fins el proper dissabte. A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquest avís, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) manté en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures més extremes es donaran sobretot a les comarques de Ponent i de la Catalunya Central. En aquest sentit, Alfarràs (Segrià) ha registrat la temperatura més alta a Catalunya, 37,8ºC, el que suposa la superació del llindar de temperatura extrema associat a l’onada de calor.

Augmenta el consum elèctric

Segons ha informat Endesa, el consum elèctric s’ha incrementat entre un 15% i un 18% respecte a la setmana passada. Durant els episodis de calor extrema el consum elèctric es dispara per la utilització intensiva dels elements de refrigeració. Segons la Generalitat, tot i l’increment del consum en aquests moments no consta cap mancança en el subministrament.

Recomanacions

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua.

Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,...). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

tracking