SEGRE

EQUIPAMENTS

Compromís per desbloquejar la nova biblioteca de Torrefarrera

Aparcada fa set anys, costarà 1,7 milions d’euros

L’estructura de la que havia de ser la biblioteca de Torrefarrera.

L’estructura de la que havia de ser la biblioteca de Torrefarrera.J.L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torrefarrera té el compromís de la conselleria de Cultura per subvencionar i participar en la construcció de la biblioteca, un edifici pendent des del 2010 (inclòs en els coneguts plans Zapatero) i del qual només s’ha fet l’estructura. Així ho va assegurar aquest dimecres l’alcalde, Jordi Latorre, que va matisar que es busca la fórmula jurídica per poder materialitzar aquest ajut econòmic.

El projecte compta amb un pressupost total d’1,7 milions d’euros. L’edifici, situat al centre de la localitat, tindrà una superfície de 400 metres quadrats i mil d’espai útil. A banda de biblioteca, que permetrà posar en marxa tots els plans per incentivar la lectura, oferirà serveis audiovisuals i informàtics i de ludoteca, segons va indicar Latorre. El projecte va quedar paralitzat per falta de partides econòmiques per fer-se càrrec d’una iniciativa d’aquesta envergadura durant la crisi.

Ara, aquest acord amb la Generalitat permetrà desbloquejar una infraestructura aparcada fa més de set anys i que donarà un important servei als veïns del municipi. La intenció és que es pugui reactivar aquest mateix any.

tracking