SEGRE

TRÀNSIT

Exculpen el xòfer que va atropellar mortalment un nen a les Borges

La jutge considera que no va cometre cap infracció || El conductor va donar negatiu en alcohol i drogues i circulava a uns 30 quilòmetres/hora en un tram de 50

L’accident va tenir lloc el passat 8 de febrer al carrer Cavalleria de les Borges.

L’accident va tenir lloc el passat 8 de febrer al carrer Cavalleria de les Borges.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular del jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida ha arxivat aquesta setmana la causa penal contra el conductor que va atropellar mortalment un nen de tres anys a les Borges Blanques el passat 8 de febrer. Fiscalia va sol·licitar el sobreseïment de les actuacions al considerar que va ser un accident i després d’analitzar la declaració del conductor i l’atestat dels Mossos d’Esquadra. La família del petit també va acabar retirant la denúncia.

La jutge determina que l’home, M.C.D., de 37 anys, que va declarar a finals d’abril com a investigat per un delicte d’homicidi imprudent, no va tenir cap responsabilitat penal en l’accident al circular dins de la velocitat permesa, a uns 30 quilòmetres per hora quan el límit era de 50 km/h, i en perfectes condicions (va donar negatiu en alcohol i drogues). També ha tingut en compte que el nen caminava sense anar agafat de la mare i que l’atropellament es va produir al mig del carrer.

Va sol·licitar l’arxivament després de la declaració de l’investigat i l’estudi de l’atestat dels Mossos

L’home va declarar tant a comissaria com als jutjats que no va veure el petit i només va sentir un cop, per la qual cosa va parar, va baixar del vehicle i es va adonar del que havia passat. També va declarar que no circulava ràpid i que la mare anava darrere del nen, extrems que va corroborar l’atestat policial.

L’atropellament va tenir lloc cap a les 14.50 hores al carrer Cavalleria, a l’altura del carrer Sant Pere, quan el petit s’adreçava al col·legi Joan XXIII acompanyat per la seua mare i la germana gran. Aquest carrer és el vial d’accés a la capital de les Garrigues per la carretera d’Arbeca (C-233).

El petit va caure malferit a terra al ser envestit pel cotxe i va morir al cap de poc. Després de l’accident, l’ajuntament va portar a terme obres de millora als carrers Cavalleria –que no comptava amb voreres ni pas de vianants–, Carrerada i al camí lateral de la variant per augmentar la seguretat tant de vianants com de vehicles.

D’altra banda, la tragèdia també va provocar una onada de solidaritat amb la família del petit. En una iniciativa de l’AMPA del col·legi Joan XXIII, Càritas i la parròquia, es va recaptar al voltant de 5.000 euros perquè el nen pogués ser enterrat al Marroc, d’on és originària la seua família.

Les claus

  • Investigat. El conductor, M.C.D., de 37 anys, va declarar a finals d’abril com a investigat per un delicte d’homicidi imprudent. Va assegurar que no va veure el nen i que només va sentir un cop.
  • No va cometre cap infracció. Va donar negatiu en alcohol i drogues i circulava a la velocitat permesa (a uns 30 km/h en un tram de 50 km/h), segons l’atestat dels Mossos d’Esquadra.
  • Cas arxivat. La jutge dictamina que el conductor no va tenir cap responsabilitat penal i arxiva la causa, com va demanar la Fiscalia. 
tracking