SEGRE

EMBASSAMENTS

Mesures per evitar que caiguin roques d'un talús de la Llosa

Per assegurar la zona de serveis i el pàrquing, ara tancat

A l’esquerra, la zona d’instal·lacions i el pàrquing de la Llosa, ara tancat al públic.

A l’esquerra, la zona d’instal·lacions i el pàrquing de la Llosa, ara tancat al públic.ACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Àgència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat la redacció del projecte constructiu de mesures correctores i d’estabilització al marge dret de la presa de la Llosa del Cavall, al Solsonès, per evitar despreniments.

Aquest talús està situat sobre les instal·lacions de la presa, és a dir, les oficines, magatzems, garatges i l’aparcament públic, actualment tancat, i està compost per conglomerats, graves i altres elements geològics sense consolidar al cim.

Segons els tècnics de la Generalitat, l’estratificació dels esmentats elements afavoreixen la inestabilitat. A aquest risc s’ha d’afegir els efectes que provoquen la pluja, el gel i el desglaç, que també poden comportar la caiguda de pedres.

Fa deu anys la zona inferior del barranc ja va ser objecte d’una actuació de protecció on es va instal·lar una malla de triple torsió per evitar la caiguda de roques. Els experts asseguren que, malgrat tot, la geologia de la zona evidencia la necessitat d’actuar amb més mesures de protecció a més altura per protegir l’àrea de serveis de la presa davant de possibles despreniments.

Les actuacions van dirigides a aplicar mesures correctores per a la seguretat dels treballadors de la presa i dels visitants, així com de les instal·lacions d’explotació i evitar possibles danys en el pàrquing, tancat des de fa temps per aquest risc.

El pressupost és de 21.415 euros i estarà enllestit d’aquí a cinc mesos per adjudicar les actuacions com més aviat millor. La possible caiguda de roques no afectaria les estructura de la presa, segons van assenyalar els tècnics.

tracking