SEGRE

ESQUÍ ESTACIONS

La nova expansió de Baqueira-Beret al Pallars rep el vistiplau ambiental del Govern

Avala la construcció d’un remuntador clau en sòl protegit de la perifèria del Parc Nacional || Només pendent ja de l’aprovació provisional de l’ajuntament i la definitiva per part d’Urbanisme

Imatge d’arxiu de pistes del sector de Baqueira al Pallars Sobirà.

Imatge d’arxiu de pistes del sector de Baqueira al Pallars Sobirà.CONSORCI DE TURISME DE LES VALLS D’ÀNEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou pla de Baqueira-Beret per expandir les pistes al Pallars Sobirà ha obtingut el vistiplau mediambiental de la Generalitat. La declaració ambiental del departament de Territori i Sostenibilitat avala la totalitat del projecte a la zona de la Peülla, inclosa la construcció d’un telecadira que l’estació considera clau per garantir l’obertura en dies de vent i que ha estat objecte d’oposició ecologista a l’estar previst en sòl protegit de l’àrea perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes (vegeu els desglossaments). La declaració ambiental estratègica, del passat 2 de juny, valora favorablement que la nova proposta de Baqueira redueixi la superfície d’expansió respecte a la que la Generalitat ja va aprovar el 2002. El nou projecte planteja quinze hectàrees menys de pistes i quaranta hectàrees menys en el conjunt del domini esquiable, encara que “no recull l’opció” de concentrar les noves construccions a la zona de la Peülla i “alliberar les subàrees de Muntanyó i Rialba”. És una cosa que la Generalitat va proposar als promotors, si bé ni l’estació ni l’ajuntament d’Alt Àneu volien renunciar a aquesta opció de creixement en el futur, segons van explicar fonts pròximes al procés.

Avaluar la compatibilitat del remuntador que projecta Baqueira a la zona perifèrica d’Aiguestortes amb la normativa que protegeix aquest espai natural va mantenir paralitzada la tramitació del projecte d’expansió al Pallars Sobirà durant gairebé un any. Finalment, la declaració ambiental accepta l’argumentació de l’empresa, segons la qual no existeix “alternativa tècnica” per al traçat, i assenyala que la construcció anirà acompanyada de mesures correctores per “compensar l’afectació”. Val a recordar que Baqueira planteja dotar el Parc d’un nou centre d’acolliment per a visitants.

La proposta d’ocupar sòl a la perifèria del Parc Nacional va paralitzar durant un any el nou pla

L’expansió que planteja ara l’empresa ocuparia menys terrenys que l’aprovada anys enrere

Aquest pas endavant en l’aprovació del projecte arriba tot just un mes després que la comissió d’Urbanisme del Pirineu emetés un primer informe favorable. L’ajuntament haurà de donar-li ara l’aprovació provisional i remetre’l de nou a Urbanisme per a la definitiva.

tracking