SEGRE

SUCCESSOS

Dos incendis més arrasen 26 hectàrees a Almenar i Foradada

Un dels focs ha provocat el tall de la carretera C-26 a la Noguera

Dos incendis més arrasen 26 hectàrees a Almenar i Foradada

Dos incendis més arrasen 26 hectàrees a Almenar i ForadadaAGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 26 hectàrees agrícoles cremades i una carretera tallada és el balanç de dos nous incendis que s'han registrat avui a les comarques lleidatanes, un dia després que uns altres focs arrasessin 95 hectàrees en Artesa de Lleida. S'han produït a Almenar i Foradada i han arrasat cereal ja collit. Aquest últim s'ha registrat pocs minuts després de les dos de la tarda en un camp situat al costat de la carretera C-26, a l’altura del quilòmetre 44. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat quatre dotacions aèries dels bombers i vuit de terrestres. Les flames, que han arrasat 14,5 hectàrees, han obligat  a tallar la circulació de la via poc després de les tres de la tarda i durant gairebé mitja hora, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

El segon dels focs s'ha iniciat sobre la una del migdia a Almenar, en una zona coneguda com la partida de Coma Estreta, limítrof amb la comunitat d’Aragó. Han estat necessàries quatre dotacions aèries i cinc de terrestres dels bombers de la Generalitat treballant durant tres hores per apagar l’incendi, que ha calcinat 12 hectàrees de rostolls i palla acabada de recollir.

El Cos d’Agents Rurals ha obert una investigació per aclarir la causa d’ambdós focs, que de moment es desconeix, igual com ocorre amb els incendis registrats dissabte en Artesa de Lleida. Tanmateix, tot apunta que un altre foc registrat avui a Alcarràs, que ha calcinat 0,4 hectàrees i que ha començat de forma simultània al d’Almenar, s'ha originat en una màquina agrícola que es trobava treballant a la zona.

tracking