SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

Retiren 21 pisos de lloguer social a les Borges per conflictes amb okupes

De forma temporal, mentre la Fundació La Caixa i el consistori busquen solucions

Imatge d’arxiu del bloc d’habitatges al carrer Santiago Rusiñol de les Borges Blanques.

Imatge d’arxiu del bloc d’habitatges al carrer Santiago Rusiñol de les Borges Blanques.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Conflictes entre inquilins i okupes en un bloc de pisos de les Borges Blanques han portat el propietari de l’immoble, la Fundació Bancària La Caixa, a retirar de forma temporal els 21 habitatges que encara estaven buits del seu programa de lloguer solidari. L’edifici al carrer Santiago Rusiñol compta amb 51 pisos, dels quals nou estan actualment okupats i 21 els habiten persones en risc d’exclusió social que es beneficien de contractes de lloguer assequibles. Aquests últims han denunciat durant més de dos anys problemes de convivència, que van des de l’acumulació de brutícia i soroll a les nits fins a desperfectes als espais comuns i, en algunes ocasions, connexions sense permís al subministrament elèctric, el consum del qual és a càrrec de les seues factures de la llum.

Fonts de la fundació van corroborar que la conflictivitat entre inquilins i okupes els han portat a paralitzar el lloguer de les 21 vivendes encara buides a les Borges Blanques. La promoció del carrer Santiago Rusiñol consta com a “no disponible” al portal a internet d’Obra Social de La Caixa, mentre que s’ha reforçat la seguretat dels pisos deshabitats per evitar noves okupacions.

L’entitat va subratllar que es tracta d’una mesura temporal mentre treballen amb l’ajuntament per buscar “una solució conjunta” per als habitants dels pisos okupats. En aquest sentit, van apuntar que busquen integrar-los al programa de lloguer solidari.

Aquesta situació se suma a altres conflictes per habitatges okupats a les comarques del pla de Lleida, que han registrat 22 denúncies per aquesta raó des del mes de gener davant dels Mossos d’Esquadra (vegeu el desglossament).

Altres casos d’habitatges okupats a les comarques del pla de Lleida L’últim cas d’okupació denunciat a Lleida ha estat a Mollerussa, on una família es va veure obligada a pagar 1.000 euros perquè les persones que es van instal·lar en un pis de la seua propietat al centre de la localitat accedissin a abandonar-lo. Un altre cas anterior, i molt diferent, va tenir lloc mesos enrere a Tàrrega, on el BBVA va denunciar els antics amos del pis que habitaven, convertits en okupes involuntaris després de pactar la permuta del sòl amb el promotor de l’immoble, que va fer fallida.

tracking