SEGRE

INCENDIS

Dos nous focs cremen vint-i-sis hectàrees a Almenar i Foradada i tallen una carretera

Rostolls i cereal collit, i la via C-26 al seu pas per la Noguera va estar sense trànsit gairebé mitja hora

Les flames arrasen restes de cereal collit a l’incendi registrat ahir a Foradada.

Les flames arrasen restes de cereal collit a l’incendi registrat ahir a Foradada.ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL D’AGENTS RURALS DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 26 hectàrees agrícoles cremades i una carretera tallada és el balanç de dos nous incendis que es van registrar aquest diumenge a les comarques lleidatanes, l’endemà que dos focs arrasessin 95 hectàrees a Artesa de Lleida.

Van ser a Almenar i Foradada i van arrasar cereal ja collit. Aquest últim es va produir pocs minuts després de les dos de la tarda en un camp situat al costat de la carretera C-26, a l’altura del quilòmetre 44.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions aèries dels bombers i vuit de terrestres. Les flames, que van arrasar 14,5 hectàrees, van obligar a tallar la circulació de la via poc després de les tres de la tarda i durant gairebé mitja hora, segons va informar el Servei Català de Trànsit.

Un altre incendi va arrasar mitja hectàrea a Alcarràs i tot apunta a una màquina agrícola que treballava

El segon dels focs es va iniciar cap a la una del migdia a Almenar, en una zona coneguda com la partida de Coma Estreta, limítrof amb la comunitat d’Aragó. Van ser necessàries quatre dotacions aèries i cinc de terrestres dels bombers de la Generalitat treballant durant tres hores per apagar l’incendi, que va calcinar dotze hectàrees de rostolls i palla acabada de recollir.

Per la seua banda, el Cos d’Agents Rurals ha obert una investigació per aclarir la causa d’aquests dos focs, que de moment es desconeix, igual com passa amb els incendis que es van registrar dissabte a Artesa de Lleida. No obstant, tot apunta que un altre foc registrat aquest diumenge a Alcarràs, que va calcinar 0,4 hectàrees i que va començar de forma simultània al d’Almenar, es va originar en una màquina agrícola que es trobava treballant a la zona.

Cremen solars a la Seu i Alcoletge Els bombers també van sufocar aquest diumenge a la tarda dos incendis que es van registrar en solars a la Seu d’Urgell i Alcoletge. Aquest últim es va originar poc abans de les cinc de la tarda al camí de Bellvís i les flames van calcinar llenya i eines. El segon foc va tenir lloc a Castellciutat sobre dos quarts de set.

Les flames arrasen restes de cereal collit a l’incendi registrat ahir a Foradada.

Les flames arrasen restes de cereal collit a l’incendi registrat ahir a Foradada.ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL D’AGENTS RURALS DE CATALUNYA

tracking