SEGRE

El 40% dels incendis a Lleida, provocat per negligències

Els Agents Rurals equipen tots els seus vehicles amb extintors durant la campanya d’incendis

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant la sega del cereal, que es fa en una època amb temperatures molt elevades, humitats baixes i vegetació fàcilment inflamable, el cos d'Agents Rurals ha activat una campanya per evitar incendis durant la recol·lecció. Així, demana als pagesos que facin franges de protecció de gairebé 3 metres d'amplada al voltant del camp. En cas d'incendi actuarien com un tallafoc i evitaria en gran part que el foc s'escampi cap a la massa forestal.

L'any passat es van cremar a Lleida més de 900 hectàrees. La meitat, per 44 incendis forestals. Fins a 9 de cada 10 van ser deguts al factor humà i en el 40% dels casos a causa de negligències. En aquest sentit, els agents rurals recorden als fumadors el perill de llençar burilles.

Com a novetat del 2017, tots els vehicles del parc mòbil dels Agents Rurals estan equipats amb extintors de base d'aigua. A més, s'ha creat l'aplicació My112 que, a banda de contactar directament amb emergències, disposa d'un servei de geolocalització.

De cara a la revetlla de Sant Joan, des del departament d'Interior aconsellen als ajuntaments buidar els dies 22 i 23 els contenidors, sobretot els de paper i envasos, amb l'objectiu de gaudir d'una revetlla segura.

El departament d'Agricultura destina aquest any més de 15 milions d'euros a tot Catalunya a la política de prevenció d'incendis.

Un incendi de cultius aquest cap de setmana a Almenar-

El 40% dels incendis a Lleida l'any passat va ser provocat per negligènciesÒscar Mirón

tracking