SEGRE

INVESTIGACIÓ

El jutge de la Seu també investiga els pares de la Nadia per un presumpte delicte fiscal

El magistrat ha sol·licitat un informe a l’Agència Tributària al sospitar que no van declarar el milió d’euros rebut || A més se’ls imputa els càrrecs d’estafa i d’explotació sexual de la nena

Fernando Blanco i Margarita Garau van ser detinguts el desembre de l’any passat.

Fernando Blanco i Margarita Garau van ser detinguts el desembre de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat d’Instrucció 1 de la Seu d’Urgell també investiga els pares de Nadia Nerea, Fernando Blanco i Margarita Garau, per un suposat delicte contra la Hisenda Pública per haver incomplert la normativa de donacions.

Aquest delicte fiscal se sumaria al d’estafa agreujada en la causa oberta pel més d’un milió d’euros recaptats en donatius amb el fals pretext de tractar i operar la seua filla. El magistrat ha sol·licitat a l’Agència Tributària que analitzi l’informe dels comptes elaborat pels Mossos d’Esquadra i determini si hi ha delicte. Si Hisenda considera que sí, seran imputats de nou i citats a declarar.

Els pares de la Nadia van constituir el 28 de febrer del 2009 l’Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistròfia i les malalties rares, encara activa ahir a Facebook malgrat que ja sense els números dels dos comptes a què es podien fer donacions.

Segons la primera interlocutòria del jutge, “els dos comptes van ser utilitzats constantment per recaptar fons amb les finalitats benèfiques de costejar les operacions de la menor Nadia Nerea”.

El jutge va aconseguir bloquejar 313.748,10 euros. Les associacions i les fundacions estan obligades per llei a fer una declaració informativa de donacions perquè l’administració pugui portar a terme un control dels diners. Tot apunta que els progenitors de la nena no l’haurien fet.

La investigació de la policia catalana va permetre comprovar ja inicialment que els investigats haurien malgastat per a ells fins a 599.000 euros, un import que, amb tota seguretat, es veurà incrementat amb escreix. L’Audiència de Lleida manté la fiança solidària d’1.224.968,19 per garantir el pagament d’una responsabilitat civil futura en cas de ser condemnats per estafa agreujada.

Si no abonen aquesta quantitat, es procedirà a l’embargament dels seus béns, com poden ser el cotxe que s’havien comprat abans de ser detinguts, i pel qual van pagar 24.000 euros amb diners suposadament dels donatius, o els 32 rellotges de gamma alta, valorats en 50.000 euros, que van trobar al domicili de la família a Fígols i Alinyà.

Tenen una altra causa oberta per les fotos sexuals amb la petita Els pares de la Nadia també estan sent investigats pel mateix jutge pels delictes d’exhibició, explotació sexual i provocació sexual per les fotos íntimes que van trobar amb la nena i dels pares mantenint relacions davant d’ella. S’ha de recordar que Fernando Blanco va intentar fugir cap a França amb totes les fotos sexuals de la parella i la nena. Estaven en un pendrive que contenia un total de 50 fotos d’explícit contingut sexual i de les quals vuit eren de la Nadia amb només tres anys. La resta, 41 arxius, són dels pares mantenint relacions amb la nena a escassos centímetres d’ells. Les fotos de la nena van provocar que el jutge imputés per un delicte d’explotació sexual. En la interlocutòria, va assegurar que “apareix de forma constant nua, posant amb un innegable contingut sexual”.

tracking