SEGRE

TRÀNSIT DENÚNCIA SINDICAL

El Sindicat de Mossos critica talls a l'A-2 per a una enquesta a conductors

Denúncia falta d’efectius, males condicions laborals i malestar de conductors || Trànsit va encarregar les preguntes a una empresa privada per ordre d’una conselleria

Quatre quilòmetres de cues a l’autovia A-2 a Tàrrega per un accident

Quatre quilòmetres de cues a l’autovia A-2 a Tàrrega per un accidentSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME, segon en el Consell de la Policia) va criticar ahir obertament l’operació que van haver de portar a terme dimarts i dissabte agents de Trànsit a l’A-2 a Alcarràs quan, per encàrrec del Servei Català de Trànsit, van haver de tallar i desviar trànsit de l’autovia cap a una carretera local perquè una empresa contractada per la Generalitat pogués dur a terme enquestes als conductors. Un portaveu de l’SME va avançar que enviaran una queixa formal al director general de la policia, Albert Batlle, per mostrar la seua postura contrària perquè l’encàrrec va implicar destinar dos de les tres patrulles hàbils de trànsit a Lleida dimarts passat a la desviació de trànsit per a l’enquesta. A més, els agents es van sotmetre a un risc innecessari, segons l’SME, que és el que suposa desviar el trànsit d’una via ràpida i per les condicions en què van dur a terme l’operació sota la intensa canícula de la setmana passada. Per encàrrec de l’empresa, els agents van tallar el carril ràpid en tots dos sentits de l’A-2 i desviaven els cap a l’L-800, on els conductors eren sotmesos a l’enquesta. Segons el sindicat, més d’un va mostrar el seu malestar.

Les preguntes se cenyien a aspectes com l’origen i la destinació del conductor. L’SME va reclamar per a pròximes operacions prou efectius i millors condicions laborals. Per la seua banda, l’SCT va assenyalar que les enquestes són oficials i encarregades per Territori.

Es desenvolupa al cap d’una setmana que Territori anunciés la vinyeta per suplir peatges a Catalunya

Davant d’aquestes operacions, Trànsit analitza la sol·licitud i es dota d’informes de viabilitat i seguretat i les autoritzacions del titular de la via, mentre que els informes garanteixen la seguretat d’agents i conductors. Aquestes enquestes es produeixen al cap d’una setmana que Territori anunciés la vinyeta a Catalunya.

tracking