SEGRE

EMERGÈNCIES

Denuncien que falten 80 auxiliars de bomber en plena onada de calor

L’associació de voluntaris alerta que no s’han incorporat malgrat que la campanya d’incendis va començar el 15 de juny || Interior al·lega problemes burocràtics

Dissabte van cremar 95 hectàrees a Artesa de Lleida.

Dissabte van cremar 95 hectàrees a Artesa de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), així com diversos caps de parcs lleidatans, van denunciar aquest dimarts que els auxiliars forestals no s’han incorporat encara malgrat que la campanya d’incendis d’estiu va començar el passat 15 de juny.

A les comarques de Lleida, hi ha previstes unes vuitanta places, segons van informar aquest dimarts des de la direcció general de Bombers, que van assegurar que a Catalunya hi ha prevista una dotació de 576 persones i que 346 d’elles es van incorporar abans-d’aquest dimarts, encara que no van precisar quantes a Lleida.

Així mateix, des de la direcció general es va afegir que el procés de contractació que marca la llei, al tractar-se de personal indefinit no fix i discontinu, demora la incorporació dels auxiliars.

El president d’Asbovoca, Josep Maria Alcalà, es va mostrar molt preocupat i va explicar que “hi ha parcs que tanquen portes quan hi ha diversos incendis alhora perquè falten efectius, la qual cosa provoca una desprotecció general del territori i que qualsevol altra emergència sigui difícil de cobrir”.

Els bombers del Pont de Suert segueixen amb la idea de tancar el parc el proper 30 de juny

Diversos caps de parc també lamenten el suposat “desgavell” que hi ha dins del cos i el malestar tant de bombers funcionaris (molts dels quals estan arribant al límit que tenen per fer hores extres) com de voluntaris. A Lleida, per a la campanya, segons Interior, hi ha destinades 986 persones entre dotació ordinària i reforços.

El director de Bombers, Juli Gendrau, va reconèixer dilluns a Lleida que “ha estat un inici complicat marcat per les altes temperatures”. Aquests últims dies s’han produït desenes d’incendis que han calcinat unes 170 hectàrees.

Per la seua banda, els bombers voluntaris del parc del Pont de Suert segueixen amb la ferma intenció de tancar portes aquest 30 de juny per la falta d’efectius. Precisament aquest dimarts, el PSC va instar el Govern a cobrir immediatament les places vacants per evitar el tancament de parcs de bombers voluntaris.

Cremen 2 ha a Menàrguens i un magatzem a Bellpuig Un incendi va calcinar aquest dimarts dos hectàrees de vegetació agrícola a Menàrguens. Els Bombers van rebre l’avís a les 13.46 hores i van activar tres dotacions aèries i cinc de terrestres que van treballar fins a mitja tarda en l’extinció del foc. Va cremar un camp de cereal que estava a mig segar, segons van informar des de Bombers. També van treballar en l’extinció de l’incendi en un magatzem d’una granja abandonada a Bellpuig. Van rebre l’avís del foc cap a les 20.30 hores del vespre i fins al lloc, al carrer de la Font, van acudir tres dotacions. Pel que sembla, cremava un camió i ferralla.Pel que fa al n ivel l d’alerta, el pla Alfa mantenia aquest dimarts les comarques de Ponent, Jussà, Solsonès i Alt Urgell en el nivell 1 de 3. En canvi, Aran, Sobirà i Alta Ribagorça estaven en el 0.

tracking