SEGRE

EMERGÈNCIES

Dos joves de Balaguer i Bellcaire, ferits en una muntanya a Benasc

Un d’ells està ingressat a l’UCI

L’equip de rescat, amb un dels muntanyencs ferits.

L’equip de rescat, amb un dels muntanyencs ferits.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil de Benasc va rescatar dilluns dos joves de Balaguer i Bellcaire d’Urgell que van resultar greument ferits al caure des de diversos metres quan ascendien al pic de l’Alba i es van colpejar contra les roques.

Segons va informar aquest dimarts la Guàrdia Civil, l’equip de rescat va haver de passar la nit al ras al costat dels joves, de 19 i 26 anys, que van poder ser traslladats aquest dimarts al matí a sengles hospitals d’Osca i Saragossa.

L’equip de rescat va haver de passar la nit al ras amb els joves de Balaguer i Bellcaire, de 19 i 26 anys

Un dels muntanyencs estava aquest dimarts ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Clínic de la capital aragonesa en estat molt greu, segons fonts hospitalàries. L’avís el va donar un familiar al no haver tornat els joves dilluns a la nit després de sortir al matí per pujar a la cresta dels quinze gendarmes de l’Alba.

Una patrulla de seguretat ciutadana de Benasc va trobar el seu cotxe aparcat, per la qual cosa personal del Greim i un helicòpter de Benasc al costat d’un metge del 061 van anar al pic de l’Alba, on van localitzar els muntanyencs, a uns tres mil metres d’altitud, un d’ells ajagut inert al terra i l’altre fent senyals.

Al quedar a penes llum, l’equip de rescat es va quedar amb ells a passar la nit i els va atendre dels politraumatismes que presentaven. Al matí, van ser evacuats. El fet que els joves diguessin on anaven va ser clau per poder localitzar-los i donar-los una primera assistència.

D’altra banda, un muntanyenc de quaranta anys va ser rescatat aquest dimarts pels Bombers després de tenir una caiguda a la vall de Monastero, a Espot. L’avís el va donar la seua parella a les 14.20 hores i es va desplaçar un equip dels GRAE amb helicòpter per evacuar el ferit amb un cop a la cama.

tracking