SEGRE

INTERNACIONAL

Europa ja aborda mesures contra la despoblació rural

Proposta socialista per desplegar polítiques de la UE de cohesió || Les mesures que s’aprovin entraran en vigor el 2021

A l’esquerra, Sergio Gutiérrez, que va presentar l’informe.

A l’esquerra, Sergio Gutiérrez, que va presentar l’informe.X.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Europa es mostra preocupada per la despoblació i els reptes demogràfics a què s’enfronten els municipis i regions del continent i intentarà pal·liar els seus efectes. Així ho van manifestar aquest dimarts els membres de la comissió de Desenvolupament Regional del Parlament Europeu, durant una reunió on es va presentar un informe d’Iratxe García, presidenta de la delegació socialista espanyola, sobre el desplegament de la política de cohesió de la UE per frenar els efectes del canvi demogràfic.

L’encarregat de fer-ho va ser Sergio Gutiérrez, diputat socialista al Parlament, que va afirmar que la seua voluntat és ajudar a aconseguir una “igualtat d’oportunitats” mitjançant polítiques “que ajudin a fixar la població als territoris”. L’informe servirà perquè el Parlament Europeu fixi la seua posició respecte al canvi demogràfic i es puguin desenvolupar polítiques per frenar-ne les conseqüències.

Ara s’obre un termini de deu dies per presentar esmenes i al desembre es votarà en el ple a Estrasburg. Si s’aprovés la resolució, les mesures que s’acabin acordant podrien entrar en la Política de Cohesió per al període 2021-2027, perquè les actuals estan vigents fins a l’any 2020.

L’informe es va presentar dos dies abans que la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) celebri a Osca un congrés sobre despoblació.

tracking