SEGRE

EDIFICIS HISTÒRICS

Llum verda a la demolició de La Farinera amb crítiques d'ERC

L’equip de govern rebutja adquirir l’immoble pel seu estat ruïnós

L’edifici de La Farinera.

L’edifici de La Farinera.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consistori de Mollerussa ha donat llum verda a la demolició de La Farinera, un antic edifici de propietat privada que va ser centre de producció de farina al municipi. L’alcalde, Marc Solsona, va explicar que l’edifici es troba en estat ruïnós, de manera que ha descartat adquirir-lo tal com el consistori va fer amb altres edificis com Cal Duch o Cal Castelló.

També va assegurar que la mesura es porta a terme per seguretat, davant de la possibilitat que l’immoble s’esfondri i pugui causar danys a persones. Solsona va explicar que van demanar a la Generalitat un informe sobre el valor arquitectònic de l’edifici, un document que, encara que no és vinculant, va desaconsellar la demolició.

L’alcalde va remarcar que l’actual Pla Urbanístic permet la demolició d’aquest antic edifici

Malgrat tot, Solsona va remarcar que l’esmentat document “no és coherent” amb l’actual Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que contempla la Farinera com un edifici d’especial valor però sense obligada conservació física.

El POUM va ser aprovat pel PSC i ERC quan van formar equip de govern, segons va recordar el primer edil. Precisament, la mesura ha generat crítiques d’ERC, que considera que Mollerussa “no va sobrada d’edificis històrics”, segons va remarcar el seu portaveu, Engelbert Montalà.

En aquest sentit, va apostar per donar usos turístics a aquest equipament, vinculats a la banqueta del Canal, i va remarcar que el fet que PSC i ERC aprovessin el POUM “no és excusa” per permetre la demolició.

Un edifici de l’any 1850 on els veïns elaboraven el pa L’edifici de La Farinera, que data del 1850 aproximadament, va ser utilitzat pels veïns fins després de la Guerra Civil com a espai on els veïns podien elaborar el pa. Posteriorment es va convertir en magatzem. Els republicans tenen previst presentar una proposta de possibles utilitats de l’edifici, amb l’objectiu que altres administracions, com el consell comarcal o la Generalitat, puguin desenvolupar un projecte que podria estar vinculat a la promoció turística de la banqueta del Canal, ja que l’edifici es troba davant de l’esmentada infraestructura.

tracking