SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Reprenen les obres de l’accés a Baiasca després de refer el projecte per humitats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana s’han reprès les obres de la carretera de Baiasca, a Llavorsí, després d’haver-se aturat al cap de pocs dies de començar el mes de novembre del 2016. La meteorologia adversa de l’hivern i afloraments d’aigua van provocar la paralització de les obres i la necessitat de refer del projecte inicial. Amb els problemes tècnics resolts, les màquines ja han començat a treballar en el disseny de la nova variant, que ha de permetre salvar un punt negre de lliscaments i despreniments de roques.

Josep Vidal, alcalde de Llavorsí, va explicar que està previst que aquesta primera fase d’obres estigui acabada a finals de juliol. S’hi invertiran uns 250.000 euros. La carretera estarà tallada de dilluns a divendres des de les 8.30 hores fins a les 18.00 hores. Només estarà autoritzat durant aquest període per a emergències.

El pas alternatiu que es farà als veïns de Baiasca és un ramal d’uns 370 metres que salvaran el punt negre on de manera reiterades es produïen despreniments. La Diputació aporta uns 70.000 euros i el consell del Sobirà contribueix amb una inversió similar. Per a la segona fase de les obres que ha de deixar acabada la connexió de la variant fins a la carretera principal, faltaran uns 180.000 euros d’inversió.

tracking