SEGRE

FAUNA PIRINEU

Aran demana mesures per evitar més atacs de l'ós

El Conselh admet que els plantígrads s’han atansat a zones urbanes || Adverteix que Goiat no respecta les tanques de pasturatge

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, es va mostrar aquest dimecres novament preocupat pels últims atacs de l’ós Goiat, alliberat fa un any a Alós d’Isil i al qual s’atribueix la mort recent de quinze ovelles, dos eugues i un poltre, i va assenyalar que després d’analitzar els seus passos, “segur que en aquestes properes setmanes haurem de prendre una decisió definitiva sobre aquest exemplar”.

Va recordar que dimarts es va reunir la comissió de seguiment de l’ós i va dir que esperen que la direcció general de Medi Natural convoqui una trobada per debatre la problemàtica de Goiat. Va advertir que l’exemplar ha atacat bestiar en un corral i saltant-se un pastor elèctric.

Barrera va reconèixer que hi ha hagut una “proliferació de visualitzacions d’exemplars”, com la de la matinada de dilluns a dimarts al pàrquing del Balneari de Les i la de dimarts a Valarties (vegeu SEGRE d’aquest dimecres) i les va atribuir al comportament de cries de dos anys les mares dels quals les aparten coincidint amb l’època de zel. “Són aquestes cries les que tenen un comportament de menys precaució i es deixen veure amb més freqüència”, encara que va atribuir molts albiraments a casos de “gent que ha anat a la muntanya expressament” amb aquesta finalitat.

Es va mostrar confiat que acabat el període de zel les cries tornaran a les cotes altes, a començaments del juliol.

L’ós albirat dimarts a la carretera de Valarties.

L’ós albirat dimarts a la carretera de Valarties.M. MOGA

tracking