SEGRE

EQUIPAMENTS

El Govern relaxa la normativa i permetrà la incorporació de 25 socorristes a Lleida

Una reinterpretació de la llei reconeix l’experiència acumulada durant les temporades de 2015 i 2016 || Permetrà posar fi al problema en la desena de piscines que segueixen sense professionals

Un socorrista a les piscines de Sucs durant la passada temporada d’estiu.

Un socorrista a les piscines de Sucs durant la passada temporada d’estiu.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secretaria general d’Esports de la Generalitat ha decidit relaxar la normativa per a la contractació de socorristes a les piscines catalanes i reconèixer l’experiència dels professionals durant les temporades d’estiu de 2015 i 2016.

La nova normativa, en vigor des d’aquest any, contempla que per exercir aquest treball es necessita un nou cicle formatiu o bé dos anys treballats per validar l’antiga titulació, encara que fins ara només reconeixia l’experiència acumulada fins al 2015, un fet que afectava aquells que s’havien tret la titulació a partir d’aquell any i havien exercit des d’aleshores.

Des de la secretaria van explicar aquest dimecres que es tracta d’una “reinterpretació” de la llei d’exercici de les professions esportives (que es va aprovar al Parlament el 2008 i que el 2015 va incorporar el socorrisme) que permetrà la incorporació al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC) de tots aquells que puguin acreditar la formació i l’experiència en dos temporades que siguin anteriors al 31 de març del 2017.

En aquest sentit, el representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura, va apuntar que a la província es podran inscriure al ROPEC fins a 25 persones que no ho havien pogut fer perquè no complien els requisits que demanava fins ara la normativa.

Esports confia que aquest canvi permeti solucionar el problema de la falta de socorristes que encara afecta una desena de municipis de la demarcació i va assegurar que el comitè jurídic ha portat a terme aquesta reinterpretació arran de la problemàtica que hi ha hagut durant els últims dies, que una vintena de municipis es van arribar a trobar sense professionals que s’encarreguessin de la seguretat de les seues instal·lacions. Alguns alcaldes van demanar una moratòria, que Esports va descartar.

Nova temporada

  • Presenten el forfet de piscines a les Garrigues. El consell comarcal de les Garrigues i l’Oficina Jove van presentar aquest dimecres el forfet per a les piscines de la comarca, que serà vàlid del 24 de juny al 2 de setembre, i permetrà accedir a 21 piscines de la comarca a més de la de Llardecans, al Segrià. Aquesta última serà accessible per a joves d’entre 12 i 18 anys de la zona d’influència de l’institut de la Granadella. El president de l’ens comarcal, Antoni Villas, va explicar que aquesta iniciativa pretén fomentar la comunicació i la relació entre la joventut de les Garrigues.
  • Bassella no podrà reobrir la platja d’Ogern. Bassella no podrà reobrir la platja del nucli d’Ogern aquest estiu perquè no disposa encara de la nova concessió de captació d’aigua per a proveir l’espai, que ha d’atorgar la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), després de la denúncia dels agents rurals de l’estiu del 2015 per haver deixat un cabal insuficient a la Ribera Salada i que va obligar l’ajuntament a clausurar el recinte. L’alcaldessa, Cristina Barbens, va explicar que els tràmits per aconseguir la nova concessió i legalitzar l’aprofitament de l’aigua “són llargs” i que van sol·licitar una “autorització provisional” per obrir l’equipament aquesta temporada. La Confederació de l’Ebre els va comunicar que aquesta autorització no la rebrien fins a l’agost, “massa tard ja per convocar el concur
tracking