SEGRE

PROJECTES

La Diputació construirà un edifici de set plantes vora el Palau Provincial

Obre un procés per a la redacció del projecte del futur immoble, que costarà tres milions || Estarà a punt en un any i mig i preveu el trasllat de diversos serveis

Estat de les restes excavades al solar de Ferran, d’uns 380 metres, on es construirà l’edifici.

Estat de les restes excavades al solar de Ferran, d’uns 380 metres, on es construirà l’edifici.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació construirà l’any que ve a Lleida un edifici de set plantes que sumaran 1.650 metres quadrats, en un solar contigu al Palau Provincial, amb entrades des de rambla Ferran i el carrer la Font de l’Aiguardent, que va ser adquirit el 2004 per ampliar les dependències de la corporació.

L’operació va costar tres milions d’euros i la construcció del nou edifici compta amb una partida inicial de la mateixa quantitat, que haurà d’aprovar el ple demà perquè es posi en marxa el procés. El president, Joan Reñé, va explicar que “ara licitem la redacció del projecte” en un procediment obert a qualsevol estudi que vulgui aportar un disseny sobre el futur edifici.

La Diputació escollirà cinc propostes entre les presentades, que percebran uns 2.000 euros per la participació i d’aquí en sortirà el projecte guanyador.

Les restes romanes i medievals que hi han trobat es preservaran i algunes es mantindran a la vista

Hauran de ser plantes amb espais “diàfans”, segons va assenyalar Reñé, que va confirmar que una part dels serveis es traslladarà al nou immoble, entre els quals una nova “àrea de serveis jurídics i de matèries de cooperació”. L’objectiu és “consolidar els serveis previstos i donar amplitud de treball” a unes àrees que ja requereixen més espai.

La previsió és que les obres estiguin en marxa a començaments del 2018 i a finals d’any pugui posar-se en servei la nova seu. S’afegirà així als altres immobles d’aquesta zona de la capital, entre el Palau Provincial i l’edifici President (a l’altre costat de la rambla).

El solar ha estat objecte durant anys d’excavacions arqueològiques que van posar al descobert, per exemple, restes de ceràmica de l’època romana, part de la muralla medieval de Lleida i una sínia (una màquina per elevar aigua per regar) andalusina.

En aquest sentit, Reñé va afirmar que part de les restes es mantindran a la vista i una altra part es preservarà. El conjunt arqueològic impedeix que es construeixi planta subterrània, va afegir.

Procés iniciat el 2004 i paralitzat amb diverses polèmiques La Diputació va aprovar la compra de la finca, per tres milions d’euros, el novembre del 2004 i preveia un concurs d’idees el 2007 mentre s’executaven excavacions arqueològiques al solar, que van quedar paralitzades aquell mateix any pel departament d’Urbanisme de la Paeria argumentant que no disposaven del permís pertinent. Els treballs per documentar la muralla medieval i localitzar nous elements del conegut com a barri de les adoberies es van reprendre l’any 2015 per poder estudiar les restes abans de començar la construcció a la parcel·la del número 19 de rambla Ferran. Les restes trobades van permetre conèixer l’evolució urbana des de l’edat mitjana fins a la construcció de Ferran sobre el curs del riu Segre. D’altra banda, l’última actuació d’ampliació d’aquestes característiques a Lleida es remunta al 1996, quan es va adquirir l’edifici President.

tracking