SEGRE

URBANISME

Cervera dissenyarà rutes per fomentar l'exercici físic

Jornada per mostrar bicis elèctriques i incentivar que s’utilitzin

Un dels carrers que s’inclouran en una de les rutes de Cervera.

Un dels carrers que s’inclouran en una de les rutes de Cervera.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una quinzena de joves d’entre 14 i 17 anys participaran a partir de diumenge i fins al 9 de juliol en un camp de treball a Cervera, promogut per la Generalitat, en el qual dissenyaran i marcaran rutes saludables al nucli de la ciutat.

La regidora de Promoció Econòmica, Ainhoa Barrionuevo, va explicar aquest dijous que “volem fomentar l’exercici físic als veïns a partir d’originals i atractives rutes que poden fer per l’entorn de Cervera”. Barrionuevo va indicar que les rutes tindran diferents parades i en cadascuna hi haurà plafons amb informació i unes preguntes les solucions de les quals es trobaran al següent plafó.

L’edil va dir que les rutes podran fer-se a peu o amb bicicleta i tindran diferents dificultats i encants, a fi de promoure la salut, l’esport i els hàbits saludables alhora que els usuaris aprofundeixen en el coneixement de la ciutat. L’objectiu final d’aquesta nova oferta de rutes és reduir l’ús del cotxe per aconseguir una ciutat més sostenible.

En aquest sentit, dijous vinent 29 de juny Cervera organitzarà una activitat amb bicis elèctriques per donar-les a conèixer i demostrar que és un bon imtjà de circulació per la ciutat alhora que és beneficiós per al medi ambient.

Aquesta iniciativa, que s’allargarà durant tres hores amb torns de trenta minuts, compta amb la col·laboració de l’empresa de Calaf la baCiCleta. Els participants podran provar les bicis elèctriques en un recorregut urbà que passarà per diferents carrers per demostrar que desplaçar-se en bici és possible.

Per la seua banda, l’alcalde, Ramon Royes, va avançar que si la resposta dels veïns és positiva, des de la Paeria estudiaran la possibilitat d’oferir bicis elèctriques de lloguer per fomentar el turisme. Segons Royes, “a Cervera tenim molts racons i miradors als quals no es pot arribar amb cotxe però sí amb bicicleta”.

tracking