SEGRE

SUBMINISTRAMENTS AIGÜES

Les Garrigues donarà aigua per primer cop a un poble de Tarragona

A través de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i es connectarà a la xarxa a l’Espluga Calba || Finançat amb ajuts de l’ACA i fons propis del municipi

Una caseta de subministrament d’aigua potable al municipi de Senan.

Una caseta de subministrament d’aigua potable al municipi de Senan.MARIONA REBULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La petita població de Senan, a la Conca de Barberà, serà la primera localitat de Tarragona que prendrà aigua de Lleida a través de la Mancomunitat d’Aigua de les Garrigues per a ús domèstic. Ho farà a l’octubre, data en la qual espera connectar-se a la xarxa a l’Espluga Calba. Així ho va confirmar l’alcaldessa, Carme Ferrer, que va explicar que les obres s’han licitat i s’espera les ofertes de les empreses. L’actuació suposarà una inversió de 310.000 euros, dels quals 226.000 seran finançats amb els ajuts de l’Àgencia Catalana de l’Aigua del 2016, mentre que la resta s’aportarà a través de fons propis i participació ciutadana mitjançant contribucions especials. Ferrer va indicar que la intenció és que comenci el cobrament als veïns el mes d’agost, encara que si hi ha dificultats es deixarà per a la tardor, quan quedin enllestides les obres. Es cobraran 200 euros per comptador en quatre rebuts trimestrals per facilitar el pagament als cinquanta veïns que resideixen a la població. Amb aquesta finalitat, l’ajuntament ratificarà la consegüent ordenança.

La canonada que anirà fins a Senan connectarà amb la xarxa de la mancomunitat a l’Espluga Calba i tindrà quatre quilòmetres fins a Senan. A la zona del Pou de l’Hereu s’ubicarà un dipòsit interceptor de bombatge que portarà l’aigua fins al dipòsit de la localitat.

El període d’execució del projecte és de tres mesos i la previsió és adjudicar-lo al juliol. Ferrer va remarcar que Senan sempre ha tingut problemes de proveïment ja que se subministrava del Pou de l’Hereu. A més, la mala qualitat també els ha comportat multes.

Per aquesta raó, es va demanar a la Generalitat subvencions específiques per posar fi a aquesta situació. L’alcaldessa va indicar que des de fa anys estaven pendents d’una solució i va remarcar que fa tres anys l’ajuntament va descartar proveir-se de la Vall del Corb ja que necessitaven menys infraestructures i era molt més barat fer-ho des de les Garrigues, on no es va posar cap impediment. Per la seua part, la Mancomunitat va donar el seu vistiplau al fet que Senan fos partícip a finals del 2014 i, de fet, ja ha pagat la quota d’inclusió a l’espera de posar en funcionament la captació.

tracking