SEGRE

INVESTIGACIÓ

La localització del mòbil, clau per aclarir el crim d'Ardiaca

Els Mossos han sol·licitat el rastre del dispositiu de l’acusat

Josep Puig-Gros Batsi.

Josep Puig-Gros Batsi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El telèfon mòbil de l’empresari carni de Benavent de Segrià, Josep Puig-Gros Batsi, de 47 anys, detingut per l’assassinat del seu cunyat, Eduard Ardiaca, serà clau per a l’acusació. Per això, els Mossos han sol·licitat el rastreig del dispositiu de l’acusat per poder corroborar els passos que va seguir.

Això permetrà comprovar on va ser dilluns quan es va cometre el crim, quan va anar a Barcelona (com ell mateix va admetre davant del jutge), i on va ser a la capital catalana. L’automòbil, un Volskwagen Golf gris, estava estacionat al carrer Béjar des de dilluns, el mateix dia en què va desaparèixer Ardiaca, com pot comprovar-se per una multa que li va ser imposada en aquest lloc el dia 19.

Els investigadors creuen que el crim es va produir a l’obrador de l’empresa a Torre-serona. Els Mossos hi van trobar casquets de bala que tot sembla indicar que pertanyen a l’arma amb la qual va ser assassinat Ardiaca. La hipòtesi de la policia és que Puig-Gros, després de matar el cunyat el va carregar al maleter del cotxe i el va traslladar fins a Barcelona, on va abandonar el vehicle, fet que podria corroborar el rastreig del mòbil.

Com ja va avançar SEGRE, el motiu del crim és econòmic i aquesta és la principal hipòtesi que estudien els Mossos d’Esquadra des que dimarts l’esposa d’Ardiaca (i germana de l’acusat) va denunciar-ne la desaparició.

Puig-Gros va ser detingut l’endemà, malgrat que el cos no es va trobar fins divendres. Puig-Gros havia acumulat grans deutes, entre els quals un de molt important amb la víctima que, pel que sembla, hauria acudit a l’obrador per donar-li un ultimàtum perquè també travessava una mala situació econòmica. Segons ACN, l’acusat va declarar al jutjat aquest dissabte que la víctima tenia deutes amb prestadors.

tracking