SEGRE

EMERGÈNCIES

Ofereixen més bombers al parc del Pont i els voluntaris demanen garanties

La plataforma veïnal amenaça de tallar la carretera N-230 per exigir solucions

Imatge de la resta dels incendis que es van produir dissabte a Ciutat Jardí de Lleida i a l’avinguda Ripollès de Cervera.

Imatge de la resta dels incendis que es van produir dissabte a Ciutat Jardí de Lleida i a l’avinguda Ripollès de Cervera.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Interior ha posat una oferta sobre la taula per reforçar el parc de bombers del Pont de Suert, després que els voluntaris que hi donen servei anunciessin que el deixaran el proper dia 30 si, aleshores, no compten amb més personal.

Aquest col·lectiu manté l’ultimàtum de mobilitzacions i exigeix al Govern garanties que assegurin un reforç real i efectiu. Per la seua part, la plataforma veïnal Volem Bombers, que dóna suport a aquesta reivindicació, amenaça de tallar l’N-230 “en propers dies” per exigir solucions.

La proposta del Govern passa per incorporar aquest estiu més voluntaris; i afegir professionals en hores extres al setembre. Posteriorment, preveu una plantilla estable de professionals fins a assolir-ne una vintena, que se sumarien a voluntaris.

Aquests, per la seua part, objecten que el reforç que proposa Interior “depèn en les seues primeres fases que voluntaris i professionals es prestin a venir al Pont de Suert”, una cosa que ara per ara no ha succeït.

Pel que fa a la incorporació de professionals, van assenyalar que requereix passos previs com canviar la qualificació del parc i crear places funcionarials.

Diversos incendis a Lleida entre dissabte i aquest diumenge Lleida va viure entre dissabte a la nit i aquest diumenge diversos incendis de poca importància causats probablement per la falta d’humitat, els petards i fins i tot un llampec. Dissabte, a Lleida, a Ciutat Jardí es van cremar 200 m2 de matolls i al Parc de l’Aigua el foc va prendre vegetació. A Os de Balaguer van cremar 3.000 m2 de matolls, en els quals van treballar tres dotacions de bombers. A la mitjanit a Cervera es van declarar dos petits focs, un a l’avinguda Ripollès i un altre al camí de Tarroja. A Organyà i Tírvia van cremar sengles contenidors aquest diumenge. A Vilanova de l’Aguda un llampec va provocar un foc de 170 m2 de vegetació i a Vilanova de Segrià també va cremar un cable elèctric. D’altra banda, a Mollerussa també es va declarar un foc.

Imatge de la resta dels incendis que es van produir dissabte a Ciutat Jardí de Lleida i a l’avinguda Ripollès de Cervera.

Imatge de la resta dels incendis que es van produir dissabte a Ciutat Jardí de Lleida i a l’avinguda Ripollès de Cervera.ITMAR FABREGAT

tracking