SEGRE

MUNICIPIS

Saidí gasta 190.000 € a renovar la planta potabilitzadora d'aigua

Estava obsoleta i provocava molts problemes de subministrament

Edifici de l’estació de tractament d’aigua potable de Saidí.

Edifici de l’estació de tractament d’aigua potable de Saidí.AJUNTAMENT DE SAIDÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Saidí abordarà a l’agost la renovació integral de la planta potabilitzadora, que suposarà una inversió de 193.374 euros, dels quals 100.000 els aportarà la Diputació d’Osca i la resta es pagaran amb fons propis.

Segons l’alcalde, Marco Ibarz, es prova de substituir els filtres i les respectives bombes de neteja, així com col·locar un grup de pressió també per a les piscines i un sistema d’automatització i telecontrol que podrà tractar 1.000 metres cúbics al dia.

El termini d’execució és de tres mesos. Segons Ibarz, les actuals instal·lacions eren obsoletes i provocaven avaries. Una vegada entri en servei la nova planta, Saidí posarà fi als problemes de proveïment que arrossega des de fa anys.

Val a recordar que l’any passat es va construir un dipòsit d’aigua, ja que abans es captava directament de l’Aragó i Catalunya, la qual cosa generava molts problemes de terbolesa. Aquesta intervenció va costar 245.000 euros. Amb la renovació integral de les instal·lacions, la població tindrà un sistema de subministrament amb garanties per fer front a futurs creixements.

tracking