SEGRE

CARRETERES

> Foment construirà una variant de 8 km a Juneda i duplicarà l'N-240 en 11 km més

Entre Lleida i les Borges, encara que enguany només licitarà tres rotondes i el projecte constructiu

Urrecho, Mir, Niño, Rivero, Villas i Puig ahir a Madrid.

Urrecho, Mir, Niño, Rivero, Villas i Puig ahir a Madrid.A.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Foment impulsarà la construcció d’una carretera de quatre carrils entre Lleida i les Borges Blanques per eliminar l’elevada sinistralitat de l’N-240 i ho farà amb dos projectes: un preveu una variant de vuit quilòmetres a l’altura de Juneda i un altre, la duplicació (quatre carrils i mitjana) de l’actual carretera nacional en onze quilòmetres més.

Així ho va assegurar aquest dijous el secretari general d’Infraestructures de Foment, Manuel Niño, que es va reunir a Madrid amb els alcaldes de les Borges, Enric Mir; Juneda, Antoni Villas i Torregrossa, Josep Maria Puig.

Manuel Niño va anunciar que abans del setembre el ministeri licitarà la redacció dels projectes dels dos trams i de l’estudi d’impacte ambiental. També es licitarà la construcció de les tres rotondes de l’N-240 a Juneda, encara pendents, mentre que l’acabament del conjunt de les obres es preveu per al 2020 després de dos anys de treballs, segons van assenyalar els alcaldes.

Van recordar que el ministeri de Foment negocia amb la conselleria de Territori instaurar una desviació obligatòria de camions entre Lleida i Montblanc amb bonificacions en el peatge. Aquesta mesura s’ha dut a terme amb èxit a l’N-II a Girona, mentre que a Lleida es va posar en marxa una prova pilot de sis mesos de desviació voluntària de camions (amb diverses carreteres a l’Estat) que va tenir poca repercussió.

Els alcaldes, que van estar acompanyats en la reunió per la senadora Mayte Rivero (PDeCAT), van remarcar que per al tram de les Borges a Montblanc Foment no preveu cap actuació.

Val a assenyalar que, d’una banda, el tram de l’N-240 a Tarragona es troba en procés de conversió en autovia (A-27) i pendent de definició de les característiques del túnel del Coll de Lilla per seguir endavant. D’altra banda, el 2021 finalitza la concessió del peatge de l’AP-2, paral·lela a l’N-240, i que la intenció del Govern central, ara per ara, és rescatar-la.

L’alcalde de les Borges, portaveu de la plataforma Prou Morts a l’N-240, va remarcar que la reunió va servir per posar sobre la taula de nou els compromisos del Govern del 2015 i es va mostrar “satisfet”.

L’edil de Torregrossa, al seu torn, va remarcar la negociació amb la Generalitat sobre la desviació de camions cap a l’autopista AP-2, que contribuirà a reduir el volum de vehicles que passin per l’N-240, mentre que el de Juneda, i també president del consell comarcal, Antoni Villas, va exigir que Foment mantingui els seus compromisos.

les claus

  • Punt negre a la xarxa viària. La carretera N-240 és un dels punts negres de la xarxa viària lleidatana i ha causat 28 víctimes mortals en 7 anys.
  • Projectes. Descartada l’autovia A-27 al tram lleidatà, s’aposta per duplicar l’N-240 de Lleida a les Borges, amb una variant de 8 quilòmetres a Juneda.
  • Obres i desviacions. D’altra banda, es construiran 3 rotondes més a la zona de Juneda. De moment, s’ha construït la de Margalef.
  • Reunió. Es van trobar alcaldes i senadora juntament amb el director de Carreteres, Jorge Urrecho, i el secretari Manuel Niño.

Urrecho, Mir, Niño, Rivero, Villas i Puig ahir a Madrid.

Urrecho, Mir, Niño, Rivero, Villas i Puig ahir a Madrid.A.B.B.

tracking