SEGRE

PROMOCIÓ ECONÒMICA

Més de quaranta empresaris de Solsona demanen ajuts per fomentar l'ocupació

L’ajuntament destina, per primera vegada, 10.000 euros per als autònoms

Un dels negocis històrics que es beneficiarà dels ajuts.

Un dels negocis històrics que es beneficiarà dels ajuts.A.SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de quaranta empresaris de Solsona s’han interessat per la línia d’ajuts per a la promoció de l’ocupació i l’activitat empresarial a la capital. Per primera vegada, l’ajuntament ha creat una línia específica per subvencionar els autònoms que està dotada amb 10.000 euros.

En aquest cas, s’aportarà el 100% de la quota d’autònom durant els primers sis mesos des de l’alta de l’activitat i la meitat en el transcurs dels sis mesos següents, amb la concessió d’un màxim de 1.200 euros per beneficiari.

Aquest any, la dotació pressupostària per a incentius de la regidoria de Promoció Econòmica s’ha ampliat dels 25.000 euros de l’exercici passat als 40.000 de l’actual (incloent-hi els 10.000 euros per als autònoms).

L’ajuntament destaca l’elevat nombre d’interessats que hi ha hagut en els primers dies per presentar peticions, ja que el termini finalitza el dia 31 d’octubre, o bé fins que la dotació pressupostada quedi esgotada.

Els incentius de l’ajuntament són per a noves activitats econòmiques, la modernització dels negocis existents, la creació de llocs de treball i l’autoocupació.

Una altra de les novetats és l’ampliació de subvencions per a la modernització d’activitats econòmiques ja existents amb uns requisits específics per a aquests establiments, que poden justificar una inversió mínima de 1.000 euros que impliqui una millora en la competitivitat.

Pot ser a través de la senyalització, el retolat dels preus, la il·luminació dels productes, les prestatgeries i la reforma del local per facilitar-hi l’accessibilitat. Els expedients dels sol·licitants seran valorats pel comitè executiu de Solsona Co., que és l’òrgan consultiu per a agents públics i privats que revisa les bases cada any. L’any passat se’n van beneficiar vint empreses.

tracking