SEGRE

POLÍTICA SOBIRANIA

Sis alcaldes socialistes cediran locals per a l'1-O

Dos ho faran segur i 4, “si els ho demana” la Generalitat || Alguns demanen poder votar ‘no’ i els altres 10 ho descarten o ho ignoren

Vista de l'ajuntament d'Arbeca

Sis alcaldes socialistes cediran locals per a l'1-OJordi Guardiola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sis dels setze alcaldes socialistes de Lleida volen cedir locals per al referèndum de l’1 d’octubre. Són els d’Arbeca, Les, Salàs de Pallars, Senterada, la Torre de Capdella i Torres de Segre, encara que amb algunes diferències entre si. Els altres deu ho descarten o ho ignoren. Les i Senterada van explicar que han aprovat la cessió d’espais, mentre que els altres quatre ho faran “si els ho demanen”. L’alcalde de Les, Emili Medan, d’Unitat d’Aran (filial aranesa del PSC), va explicar que donaran “tota mena de facilitats” i va criticar el PSOE, que va avisar sobre la possibilitat de sancionar els primers edils que participin en el referèndum, afirmant que “no és admissible una prohibició com aquesta”. Per la seua banda, Antoni Toló, alcalde de Senterada, va explicar que van aprovar en comissió municipal la cessió dels espais i que “en principi” sí que ho faran. A la Torre de Capdella, l’alcalde, Josep Maria Dalmau, va apuntar que “sempre s’han facilitat locals” i que “és un dret democràtic”. Va afirmar, a més, que ell “vol votar”, encara que va avançar que votarà no a la independència. Josep Ramon Branzuela, alcalde de Torres de Segre, va dir que “la intenció és no posar pals a les rodes” i que hi donaran suport “si la majoria dels edils vota a favor”. Així mateix, als ajuntaments de Salàs de Pallars i Arbeca, els alcaldes dels quals pertanyen a marques blanques del PSC, van assegurar que facilitaran espais “si els ho demanen des de la Generalitat”. A Canejan, “per una distracció administrativa”, es van quedar sense col·legis el 9-N i el seu alcalde, Juan Carlos Lastrera (UA), va assegurar que estan “a l’espera del que facin els principals municipis aranesos per decidir què fer”. Si aquests donen suport al referèndum, Canejan obrirà espais per posar les urnes.

A la demarcació hi ha setze localitats amb alcaldes socialistes i tres presidents d’entitats municipals descentralitzades vinculats al partit.

tracking