SEGRE

TRÀNSIT

Atropella un ciclista i dóna positiu en drogues en una rotonda de Seròs

Els Mossos estan pendents d’una segona prova concloent de laboratori per imputar el conductor || La víctima és Diego Tamayo, un corredor professional

El turisme i la bicicleta sinistrats a la rotonda de Seròs.

El turisme i la bicicleta sinistrats a la rotonda de Seròs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ciclista professional veí d’Alcarràs, Diego Tamayo, va resultar ferit de gravetat dimecres passat al ser atropellat per un turisme en una rotonda de Seròs. El conductor del vehicle va donar positiu en el control de drogues després de l’accident, però de moment no està imputat, perquè els Mossos d’Esquadra esperen els resultats d’una segona prova concloent de laboratori que haurà de determinar si el xòfer conduïa o no sota els efectes de les drogues.

Els fets van tenir lloc a les 20.40 hores, quan el ciclista circulava per una rotonda de Seròs. Un turisme que s’hi va incorporar el va atropellar. El fort impacte va provocar que Tamayo saltés per sobre del vehicle i es colpegés contra la lluna davantera.

Una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar a l’hospital Arnau de Vilanova, on està ingressat des d’aquell dia. Segons va explicar aquest divendres Tamayo a SEGRE, el diagnòstic va confirmar una ruptura de la vèrtebra cervical C7, policontusions i punts de sutura al colze esquerre.

“Encara estic commocionat, crec que la vida m’ha donat una segona oportunitat, perquè la lesió hauria pogut ser irremeiable”, va afirmar. Tamayo va agrair “l’allau de missatges d’ànim” que ha rebut i va voler tranquil·litzar els seus seguidors.

El ciclista va saltar per sobre del turisme i va patir una ruptura de vèrtebra i policontusions

Aquest ciclista professional de 34 anys nascut a Colòmbia fa més d’una dècada que és a Espanya, va guanyar la Titan Desert el 2015 i té un destacat palmarès tant a la carretera com en BTT.

En cas de confirmar-se el consum de drogues a través de la prova de laboratori, el conductor del turisme que va atropellar el ciclista podria ser imputat pels delictes de conducció sota els efectes de les drogues, conducció temerària i lesions. Fonts dels Mossos d’Esquadra van explicar que la primera prova de drogues que es practica als conductors es considera indiciària, però no és concloent, ja que també pot donar postitiu a causa del consum de certs medicaments.

El setembre del 2015, dos ciclistes van morir a Seròs al ser atropellats per un conductor de 24 anys que circulava ebri i va fugir del lloc. El cas està pendent de judici.

El turisme i la bicicleta sinistrats a la rotonda de Seròs.

El turisme i la bicicleta sinistrats a la rotonda de Seròs.SEGRE

tracking