SEGRE

MEDI AMBIENT BOSCOS

Denuncien perill d'incendi a Gavet després d'apilar-se cent tones de fusta

Procedents d’una tala, encara que l’ajuntament afirma que les retiraran

Un incendi a Montferrer i Castellbó el passat mes de setembre.

Prohibeixen encendre foc al bosc a partir d'aquest dimecresBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització ecologista Ipcena va denunciar ahir que hi ha risc d’incendi al Montsec de Rúbies, en una zona pròxima a l’Hostal Roig, al municipi de Gavet de la Conca, on segons el seu secretari general, Joan Vázquez, Forestal Catalana (que depèn del departament d’Agricultura) ha abandonat unes 100 tones de fusta després d’un aprofitament forestal. Vázquez va apuntar que els treballs que s’han portat a terme tenen per objectiu “reduir el risc d’incendi i millorar la biodiversitat”, però va assegurar que han talat la major part de la massa forestal i l’han deixat en males condicions, augmentant d’aquesta manera el perill. Des d’Ipcena sol·liciten, en una denúncia que van presentar dijous al departament, el cessament dels responsables de Forestal Catalana a Lleida, que s’informi de les subvencions que ha rebut el projecte i que es faci una visita per supervisar-lo.

Per la seua part, fonts del departament d’Agricultura van assegurar que Forestal Catalana no hi ha tingut res a veure, perquè l’ajuntament de Gavet de la Conca va treure a licitació el projecte i aquest va ser adjudicat a l’empresa Adomgri, que té un permís per generar restes en època de risc d’incendis.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el pla d’aprofitaments forestals del 2016 i encara es troba en execució. A més a més, van explicar que Adomgri s’ha compromès a deixar el bosc en perfecte estat i sense que pugui arribar a córrer cap perill. Al seu torn, l’alcalde de Gavet de la Conca, Josep Durany, va corroborar aquesta mateixa versió dels fets.

tracking