SEGRE

URBANISME PATRIMONI

Vielha debat els futurs usos de les antigues bordes

Convoca un ple després d’obrir la porta a finalitats turístiques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vielha ha convocat un ple per al proper dia 13 a les 09.30 amb un únic punt en l’ordre del dia: debatre la moció presentada per CDA, a l’oposició, per vetar qualsevol ús turístic de les antigues bordes que hi ha al terme municipal. Convergència va forçar la convocatòria d’aquest ple després que transcendís que l’adaptació de les normes subsidiàries dels municipis d’Aran al pla director urbanístic de la vall suposarà ampliar els usos de les velles cabanes per incorporar els lúdics i familiars (vegeu SEGRE del passat 28 de juny).

El portaveu del grup, Àlex Moga, va rebutjar de ple que aquests equipaments puguin destinar-se a usos turístics o de negoci.

Ajuntaments i particulars ja poden presentar al·legacions a la normativa

En el cas de Vielha, l’adaptació de la normativa local al pla general urbanístic rebutja la utilització de les bordes per a usos hotelers i de turisme rural.

Tanmateix, segons Moga, hi hauria la possibilitat que es destinessin a bar o restaurant, amb la qual cosa s’obre la porta a la “mercantilització” de les muntanyes, va sostenir el portaveu.

L’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano (Unitat d’Aran), va indicar ahir que l’equip de govern està obert al debat i va incidir que la modificació del pla director de la Val d’Aran per adaptar-lo a les normes subsidiàries es va aprovar per unanimitat.

S’ha d’assenyalar que el text està ara en tràmit d’exposició pública i que poden presentar-s’hi al·legacions en les properes setmanes (fins al setembre, en el cas dels particulars).

L’adaptació de les normes locals al pla director aranès dependrà de cada municipi. Segons les últimes aportacions dels ajuntaments aranesos, Vielha no permetria els usos ni hoteler ni de turisme rural; Naut Aran permetria l’ús de turisme rural, i la resta, totes dos finalitats.

tracking