SEGRE

EMERGÈNCIES REIVINDICACIÓ

L’Alta Ribagorça espera més bombers a partir de demà

Després d’aconseguir ‘in extremis’ la cobertura el cap de setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de l’Alta Ribagorça respiren més tranquils després del preacord entre els bombers voluntaris del Pont de Suert i el departament d’Interior que va evitar el tancament de l’únic parc de la comarca ahir dissabte. Els detalls sobre com s’incrementarà el personal del parc s’han de tancar en una nova reunió que se celebrarà dilluns a la tarda.

L’anunci del preacord va arribar divendres, després d’una tensa jornada de negociacions i d’una protesta amb la qual cinc-centes persones van tallar una hora l’N-230 al centre del Pont de Suert. Val a recordar que l’ultimàtum dels bombers voluntaris era que tancarien el parc ahir dissabte, si no es garantien més efectius per cobrir les emergències de forma permanent. Ara veuen la solució més pròxima, encara que cap de les parts ha volgut avançar els punts del preacord. En tot cas, l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, creu que la solució passa perquè el parc rebi bombers funcionaris en comissió de servei almenys fins que no es doti de més efectius voluntaris.

Es preveu un reforç de bombers i s’ha de perfilar un nou model de parc de voluntaris

El president del consell comarcal, Josep Lluís Farrero, va confiar a disposar de prou efectius i va incidir en la necessitat de perfilar un altre model de parc.

Ahir hi havia localitzables un total de quatre dels quinze bombers voluntaris adscrits al Pont de Suert a punt per ser avisats si sorgia alguna emergència. Aquest cap de setmana s’ha garantit el servei a l’espera de les mesures que s’acordin en la reunió de dilluns.

tracking