SEGRE

MEDI AMBIENT INICIATIVES

Prova pilot a Alfarràs per tenir accés a un carnet per plegar caragols

La trobada del col·lectiu gitano d’Alfarràs amb els Mossos.

La trobada del col·lectiu gitano d’Alfarràs amb els Mossos.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Acció Social d’Alfarràs, que reuneix el col·lectiu gitano, ha començat una prova pilot per poder plegar caragols. El president de l’entitat, Antonio Jiménez, va explicar ahir que ja tenen el permís per començar a entregar els carnets identificatius als membres de l’organització. Paco Salazar, president de l’Associació Futur, va apuntar que aquests serviran per identificar els membres de l’associació i que són el primer pas perquè el col·lectiu gitano del municipi pugui plegar caragols. A més a més, estan preparant un document que s’entregarà als pagesos en el qual s’explicarà que la persona que anirà a la seua propietat es limitarà exclusivament a aquest treball i es compromet a deixar els terrenys en perfecte estat.

Salazar va afirmar que aquest document ajudarà a millorar la relació del col·lectiu gitano amb els pagesos de la zona i va assegurar que tenen al cap estendre aquest projecte a altres municipis.

Va explicar també que han demanat reunir-se amb la subdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso, perquè ajudi els membres del col·lectiu a buscar una solució al problema de la recollida de caragols, tal com ja van fer a mitjans de mes, quan es van trobar amb els Mossos d’Esquadra.

tracking