SEGRE

TRÀNSIT

Mor atropellat per un camió l'operari d'una grua a l'autovia A-2 al seu pas per Alcarràs

Un veí de Fraga de 48 anys que assistia un turisme, mentre que dos persones més van resultar ferides

El camió, que transportava sucre líquid, va acabar bolcant després de sortir de la via.

El camió, que transportava sucre líquid, va acabar bolcant després de sortir de la via.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

El conductor d’una grua d’assistència a la carretera, un veí Fraga de 48 anys, va morir aquest diumenge a primera hora de la tarda al ser atropellat per un camió cisterna a l’autovia A-2 al seu pas per Alcarràs, un accident en el qual també es va veure implicat un turisme. La víctima mortal és Francisco Larroya Royes.

Per la seua part, el conductor del tràiler, de 57 anys, i un dels ocupants del turisme, de 22, també van resultar ferits de caràcter menys greu i van ser evacuats en ambulància a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT),

L’accident va tenir lloc, per causes desconegudes i que s’investiguen, minuts abans de les quatre de la tarda, al quilòmetre 450 de l’A-2 en sentit Saragossa. Pel que sembla, el camió va atropellar l’operari de la grua quan aquest estava assistint un vehicle parat al voral de la carretera. A conseqüència del brutal impacte, el camió va sortir de la via i va acabar bolcant.

Fins al lloc van acudir set patrulles dels Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’accident va obligar a tallar un dels dos carrils, la qual cosa va provocar cues i retencions de més de mig quilòmetre. Una grua de gran tonatge també es va desplaçar fins a la zona per retirar el camió sinistrat, procedent de Barcelona i que transportava sucre líquid. La cisterna no va resultar afectada, però el camió sí que va abocar part de gasoil del dipòsit.

Quatre persones van ser evacuades a l’Arnau després de veure’s implicades en una col·lisió a Foradada

D’altra banda, quatre persones més van resultar ferides de caràcter menys greu en una col·lisió entre dos vehicles que es va registrar a les 15.03 hores a la carretera C-26, a Foradada, a la Noguera, segons va informar Trànsit. Tots els ferits van ser evacuats en ambulància a l’hospital Arnau de Vilanova, segons va informar el Servei d’Emergències Mèdiques.

El mort a Alcarràs és l’única víctima mortal registrada a les carreteres catalanes durant el primer cap de setmana de vacances d’estiu (entre les 15.00 hores de divendres i les 20.00 hores d’aquest diumenge), segons va informar Trànsit. De dissabte, val a destacar que, al matí, es van registrar retencions a la carretera N-145 a les Valls de Valira per accedir a Andorra.

De divendres, el més destacat va ser un accident a la carretera C-14, a Artesa de Segre, en el qual una dona i un nen de 3 anys d’origen francès van resultar ferits greus arran de la sortida de via d’un turisme. El cotxe va acabar bolcant i va obligar a circular amb pas alternatiu. Van ser evacuats a l’hospital Arnau, la dona en helicòpter.

Quatre víctimes mortals més que l’any passat Amb la d’aquest diumenge, ja són dinou les persones que han mort aquest any en accidents de trànsit a les comarques de Lleida, cinc més que en el mateix període de l’any passat (14). Lleida va tancar el 2016 amb trenta víctimes mortals, la xifra més baixa dels últims anys. El 2015, per exemple, hi van morir quaranta-sis persones.

tracking