SEGRE

TRADICIONS

La Fira del Ferro d'Alins dedica aquest any una escultura a l'ós

Alins

AlinsDIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vall Ferrera acollirà la vuitena edició de la Fira del Ferro Pirinec el cap de setmana que ve, dedicada a l’entorn natural de la vall i als seus orígens com a mina de ferro, i a la seua fauna, sota el lema “De la Naturalesa a la Forja”.

Es tracta d’un homenatge al patrimoni natural i cultural de la vall al poble d’Alins (Pallars Sobirà) organitzat per l’Associació Boscos de Ferro, l’ajuntament d’Alins i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Aquesta edició batrà rècords d’assistència amb un centenar de forjadors arribats de Catalunya, el País Basc, Aragó, Madrid, Andalusia i València. A més, aquest any hi participarà, com a convidat, un grup de ferrers professionals d’Ucraïna.

El projecte de forja consistirà enguany en la realització d’una escultura d’un ós bru de mida real, d’aproximadament 2,5 metres d’altura. L’escultura representarà l’ós dret, gratant-se el llom contra un tronc d’uns 4 metres. La fira preveu una àmplia oferta cultural i gastronòmica durant els tres dies i visites guiades.

tracking