SEGRE

MUNICIPIS

Urbanisme reactiva segones residències a Bagergue, que planeja connectar amb Baqueira

Dóna el vistiplau a 27 habitatges i ajorna aprovar-ne una vintena més en aquest poble, on la normativa en permet més de cent || Mentrestant, ‘refloten’ projectes residencials a Alt Àneu vinculats a l’estació

Imatge recent del poble de Bagergue, a Naut Aran.

Imatge recent del poble de Bagergue, a Naut Aran.MT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió d’Urbanisme d’Aran va donar aquest dilluns el vistiplau a un pla residencial amb vint-i-set habitatges a Bagergue i va ajornar l’aprovació d’una vintena més en aquest poble de Naut Aran. Es reactiven així antics projectes per a segones residències en aquesta localitat, on la normativa urbanística permet edificar-ne més d’un centenar i on un grup de promotors de Madrid planteja una nova connexió amb les pistes de Baqueira mitjançant la construcció de dos telecadires.

La comissió que presideixen Generalitat i Conselh Generau va aprovar modificar la distribució dels edificis i la seua volumetria del pla parcial 1 de Bagergue, l’únic en desenvolupament i que permet encara la construcció de vint-i-set habitatges. També va examinar el segon pla parcial, que preveu una vintena més de cases unifamiliars, si bé el va deixar en suspens a l’espera de documentació addicional. Cap d’aquests dos plans inclou remuntadors cap a Baqueira, si bé fonts pròximes al projecte van subratllar que el fet de disposar de sòl urbanitzable per a segones residències és una condició necessària per executar la connexió amb les pistes.

Bagergue concentra una bona part del sòl edificable que queda per desenvolupar al municipi, d’acord amb les normes urbanístiques en vigor. Per la seua part, el nou pla d’ordenació urbanística (POUM) de Naut Aran, encara en els primers passos de la seua tramitació, preveu limitar el creixement futur a un total de 251 cases a Arties, Salardú, Tredòs, Garós i Gessa.

Projectes residencials vinculats a Baqueira es reactiven a Naut Aran, mentre que la comissió d’Urbanisme ha acceptat també reflotar plans urbanístics a Alt Àneu lligats a l’expansió de l’estació a la comarca del Pallars Sobirà. Val a recordar que Baqueira ha obtingut ja l’autorització ambiental per al seu nou projecte a la Peülla i que ultima la tramitació davant d’Urbanisme.

les claus

  • Més competències per al Conselh Generau. Conselh i Generalitat presideixen conjuntament la comissió d’Urbanisme d’Aran. Tècnics de l’administració aranesa elaboraran a partir d’ara les propostes de resolució que se sotmetran a aprovació, d’acord amb les noves competències que li atorga la llei de Règim Especial d’Aran del 2015.
  • Noves instal·lacions per als banys d’Arties. La comissió va donar el vistiplau a la construcció d’un espai de bar al recinte dels banys termals públics d’Arties. Aquestes instal·lacions estan en mans d’una empresa adjudicatària.
  • Baqueira prepara l’hivern. Baqueira ha posat a la venda estades per a l’hivern a la seua central de reserves online. 

Novetats Aparcament provisional de vint places a Les. Durant la sessió celebrada aquest dilluns, la comissió d’Urbanisme d’Aran va donar el vistiplau a la posada en marxa d’un aparcament provisional amb capacitat per a una vintena de vehicles al municipi de Les, en terrenys pertanyents al carrer Sant Jaume. Així mateix, va aprovar un projecte per a la reforma i l’ampliació de l’espai de restauració Orri Moet Winter de Baqueira Beret. Ubicacions per al camp de tir al Baish Aran. La comissió d’Urbanisme va valorar tres alternatives per a la ubicació del camp de tir que el Conselh Generau d’Aran impulsa al Baish Aran, concretament, entre els municipis de Vilamòs i Es Bòrdes. El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, va apuntar que proposen que aquesta instal·lació es construeixi en sòl qualificat com de protecció preventiva i no en espais protegits.

tracking