SEGRE

TURISME

Veïns ofereixen finques de pàrquing per evitar el col·lapse de Mont-rebei

Àrees a Sant Esteve de la Sarga que evitarien que les rulots aparquessin en camins d’accés al congost || Mesura local per regular l’accés a la gorja

Vehicles i autocaravanes, a l’accés al congost a Sant Esteve.

Vehicles i autocaravanes, a l’accés al congost a Sant Esteve.J. N

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Sant Esteve de la Sarga ofereixen tres parcel·les per habilitar zones d’aparcament per a les autocaravanes i evitar així que aquests vehicles estacionin als camins municipals i d’accés al congost de Mont-rebei. S’ha de recordar que les autocaravanes de més de 2,30 m d’alçada tenen limitat l’accés al pàrquing de la Masieta, propietat de la Fundació Catalunya-la Pedrera.

L’alcalde de Sant Esteve, Jordi Navarra, va explicar que tres veïns estan tramitant la creació d’aquests espais i així minimitzar la massificació que es produeix en dies puntuals a l’entorn del congost i, especialment, durant els mesos d’estiu, i dificulta el pas dels veïns a les seues finques o granges.

“Molts d’aquests vehicles aparquen als camins i pernocten per la zona, sense tenir en compte els cartells que prohibeixen estacionar-hi”, va dir. Quan es va limitar l’accés a les autocaravanes a la Masieta, van sorgir algunes queixes davant de la falta d’alternatives.

El primer edil de Sant Esteve va apuntar que d’alguna manera la creació d’aquests espais alternatius és una mesura més per regular l’accés a la gorja. El municipi no compta en l’actualitat amb una ordenança municipal que reguli aquest tipus d’estacionament de rulots, encara que existeix la normativa de prohibir l’acampada en zones naturals protegides, com és el cas.

No obstant, Navarra va apuntar que el consistori no té capacitat per disposar d’un “agent” que vigili on aparquen els turistes. “Ha de prevaler el sentit comú dels visitants i amants d’aquest espai.” Així mateix, els veïns de Sant Esteve estan tramitant els permisos i es descarta que puguin entrar en servei aquest estiu, va explicar l’alcalde.

les claus

  • Altres municipis. Àger o Camarasa també han notat un increment de rulots estacionades en zones protegides i que demanen alternatives legals per pernoctar. Regulació. Està prohibit acampar en zones protegides i només s’hi permet estacionar com a màxim tres dies.
  • Ordenança municipal. Sant Esteve de la Sarga no disposa d’una ordenança que reguli l’aparcament d’aquests vehicles. 

Més reserves ‘online’ al pàrquing de pagament de la Masieta La passada Setmana Santa va entrar en servei la reserva d’aparcament al web de la Fundació Catalunya-la Pedrera per entrar al congost des de Sant Esteve de la Sarga amb l’objectiu de laminar l’afluència de visitants. En concret, des de l’aplicació d’aquesta mesura, s’ha aconseguit reduir la saturació de l’espai. El sistema de reserva prèvia ha permès optimitzar i regular les places disponibles, al produir-se un descens del 14% en el nombre de vehicles que hi han entrat. A partir del 14 de juliol fins a l’11 de setembre, és necessari fer reserva prèvia més enllà dels caps de setmana. A partir de l’11 de setembre, només els caps de setmana.

tracking