SEGRE

PROJECTES

Les Borges compra un immoble i el demolirà per millorar la plaça Abadia

L’alcalde, Enric Mir, davant de l’immoble al carrer Carnisseria.

L’alcalde, Enric Mir, davant de l’immoble al carrer Carnisseria.A.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges va anunciar aquest dimecres la compra de l’immoble situat al número 13 del carrer Carnisseria per poder continuar les obres de millora del centre històric que s’inclouen en el Pla de Barris de la capital de les Garrigues.

Des del consistori, van explicar que preveuen enederrocar aquest edifici per ordenar l’espai i oferir un millor accés a la plaça Abadia. L’objectiu és que els treballs d’adequació quedin enllestits abans de la festa major, que se celebra al setembre.

L’alcalde, Enric Mir, va apuntar aquest dimecres que “amb aquesta adquisició podem seguir avançant en la millora del centre de la ciutat, deixant un espai i un entorn més còmodes, nets i segurs per a tothom, i més atractius per als visitants”. La compra estava prevista en els pressupostos municipals vigents i l’import total establert a l’informe tècnic de valoració és de 14.735 euros.

Des del consistori, van explicar que han estat negociant amb la immobiliària, perquè a l’inici del procés de compra demanava un preu bastant més elevat per l’immoble. Una de les últimes accions de millora del nucli antic es va portar a terme el març del 2016 i va consistir en la millora de la plaça Abadia, una zona d’especial interès turístic.

Els treballs van permetre millorar una de les principals connexions entre el centre històric i la part alta de la ciutat, amb un nou accés al carrer Castell Alt i l’entorn de l’església, amb la instal·lació de dos rampes que faciliten la mobilitat.

S’hi va incorporar, així mateix, una font d’aigua potable, mobiliari urbà, tres jardineres i un nou sistema d’il·luminació. Aquestes obres van tenir un cost total de 138.749 euros i es van finançar amb una subvenció procedent de la Diputació de Lleida i amb fons propis de l’ajuntament.

tracking